Ada Milea: „«Linoleum» e un spectacol pe un text foarte interesant“
mySTAGE Logo mySTAGE Logo

Ada Milea: „«Linoleum» e un spectacol pe un text foarte interesant“

Ada Milea dă definiţia FNT-ului, într-un super cuvânt à la Ada Milea, şi vorbeşte despre atuurile spectacolului „Linoleum“, de Vladimir şi Oleg Presniakov, în regia lui Alexandru Dabija, producţia Teatrului Național „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, ...

Ada Milea dă definiţia FNT-ului, într-un super cuvânt à la Ada Milea, şi vorbeşte despre atuurile spectacolului „Linoleum“, de Vladimir şi Oleg Presniakov, în regia lui Alexandru Dabija, producţia Teatrului Național „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, pentru care a compus muzica.

Ce nu ar rata Ada Milea din programul Festivalului Naţional de Teatru? „Nu aş rata clujenii, cu «Clasa noastră», nu aş rata Afrim (dar l-am văzut), n-aş rata Frunză, n-aş rata Juncu... n-aş rata multe... n-aş rata nimic!“, spune ea. 

Linoleum

de Vladimir şi Oleg Presniakov 

Traducerea: Mașa Dinescu

Distribuția:

Kolea: Cătălin Herlo

Andrei: Radu Lărgeanu

Igor Igorevici: Ionuţ Caras

Cadavrul: Cristian Grosu

Arkadi, vecinul: Matei Rotaru

Ghiulea, soția lui Arkadi: Patricia Brad

Nașul, Agent aeroport: Adrian Cucu

Nașa: Anca Hanu

Mirele, Agent aeroport: Cristian Rigman

Mireasa: Sânziana Tarţa

Mama miresei: Diana Buluga

Prietena miresei: Alexandra Tarce

Băiatul din aeroport: Sorin Leoveanu

Fetița din aeroport: Ecaterina Pop-Curșeu

Bețivul din aeroport: Robert Nagy

Regia: Alexandru Dabija

Scenografia: Adriana Grand

Muzica: Ada Milea

Light Design: Jenel Moldovan

Durata: 2h (fără pauză) 

Teatrul Național „Lucian Blaga”, Cluj-Napoca

Doi inși închiriază un apartament într-un cartier sărac și se hotărăsc să-l renoveze. Sub podeaua acoperită cu linoleum, găsesc un cadavru de care trebuie neapărat să se descotorosească cu ajutorul proprietarului, care se dovedește a fi băiatul mortului. Începe astfel o odisee delirantă: după ce își fac apariția neinvitați la o nuntă din vecini, hotărăsc să ducă omul vânăt în aeroport și să-l arunce pe pista de decolare sub roțile unui avion, pentru a-i înscena moartea: „Trebuie mers și văzut pe unde e mai puțin periculos să-l târâm prin aeroport... și să alegem zborul sub care să-l vârâm... Să vedem ce și când decolează“. În aeroport întâlnesc un băiat care le povestește despre celebrul pianist rus Anton Rubinstein și cât de aproape a fost el, dintr-o eroare de control la graniță, să fie deportat în Siberia. Dar cadavrul începe să se miște și-atunci lumile se amestecă, atunci când mortul le spune: „Vă propun să recapitulați în liniște ce vi s-a întâmplat pe ziua de azi (...)?! Și cum se face că mă auziți și mă vedeți pe mine, mortul — nu vă dați seama? Fiindcă și voi sunteți...“

Foto: Nicu Cherciu

Tag-uri

FNT2016

Se cauta date despre articol...

Se cauta articole similare...

Urmareste-ne pe facebook pentru noutati

Atentie

Accesul in sala de spectacol se va face in ordinea achizitiei biletelor online, cu maxim 15 minute inainte de inceperea spectacolului.

{{usrt.type}}

Alte spectacole recomandate Vezi toate

{{sugg[0].name}}