Ce vedem în FNT: O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții
mySTAGE Logo mySTAGE Logo

Ce vedem în FNT: O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții

O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții este un spectacol inedit care nu urmărește liniile tradiționale ale decorului sau ale desfășurării acțiunii.

O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții este un spectacol inedit care nu urmărește liniile tradiționale ale decorului sau ale desfășurării acțiunii. Totul se petrece într-un spațiu și ritm propriu, un ritm viu pe care îl descoperi și redescoperi pe măsură ce îi cunoști personajele. Spectacolul are la bază adaptarea realizată de dramaturgul britanic Simon Stephens după best-sellerul lui Mark Haddon.


Piesa urmărește, ca și romanul după care a fost adaptată, evoluția lui Christopher Boone, a micului Sherlock Holmes aflat în căutarea adevărului. Personajul se găsește în situații în care este pus la teribilă încercare nu doar social, ci mai ales emoțional. De altfel, subiectul piesei nu este unul foarte confortabil, lumea văzută prin ochii unui copil care suferă de sindromul Asperger. Însă limbajul său simplu amuză prin explicarea inocentă a lucrurilor simple și a celor mai evidente glume prin definiții clare și evidente. Grație acestei predispoziții este aproape imposibil să nu îndrăgești protagonistul încă de la început.


O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții este mai mult decât un spectacol de teatru. Bobi Pricop regizează un performance complex desfășurat într-un spațiu lipsit de decor. Proiecțiile sunt făcute pe pereții scenei, pe podea, vin dinspre public sau dinspre culise, ilustrează ploaia, imită stâlpii de lumină pe lângă care trece mașina sau imită apa mării din Franța atunci când Christopher își amintește de vacanța cu părinții. Este o cale de acces spre invizibila lume din mintea lui Christopher, iar în același timp creează decorul și umple spațiul de joc. Într-un mod extrem de creativ, luminile schimbă spațiul în care se desfășoară scenele, iar publicul este dirijat sugerându-i-se cursul acțiunii. Spectatorul rămâne atent mai degrabă la modul sincer în care se dezvăluie protagonistul, și nu la analiza detaliilor de pe scenă.

Citeste mai multe pe http://www.b-critic.ro/spectacol/ce-vedem-in-fnt-o-intamplare-ciudata-cu-un-caine-la-miezul-noptii/

Se cauta date despre articol...

Urmareste-ne pe facebook pentru noutati

Atentie

Accesul in sala de spectacol se va face in ordinea achizitiei biletelor online, cu maxim 15 minute inainte de inceperea spectacolului.

{{usrt.type}}

Alte spectacole recomandate Vezi toate

{{sugg[0].name}}