În lumea lui Shakespeare
mySTAGE Logo mySTAGE Logo

În lumea lui Shakespeare

La Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Foaierul Sălii Studio găzduiește pe durata acestei ediții a Festivalului Național de Teatru expoziția „Shakespeare ad infinitum”, a Oanei Maria Cajal, expoziție de picto impulsuri, deschisă duminică, printr-un el

La Teatrul Național „I.L. Caragiale”, Foaierul Sălii Studio găzduiește pe durata acestei ediții a Festivalului Național de Teatru expoziția „Shakespeare ad infinitum”, a Oanei Maria Cajal, expoziție de picto impulsuri, deschisă duminică, printr-un elegant vernisaj.

Pe 23 octombrie, la orele 17.00, foaierul Sălii Studio a fost un punct de întâlnire între public și arta lui Shakespeare. În prezența Marinei Constantinescu, directorul artistic al FNT, și a criticului de film Irina-Margareta Nistor, artista vizuală și dramaturgul Oana Maria Cajal și-a prezentat picto-colajele care compun expoziția „Shakespeare ad infinitum” și care pot fi văzute în aceste zile acoperind peretele de cărămidă, roșu englez, ca într-un joc grafic ce își poartă spectatorul prin lumea marelui Will.

„Sunt niște culori extrem de intense și de vii. Este o expoziție pe care acum o puteți vedea și sper să aveți răgazul să o gustați de adevăratelea. Este o expoziție care sper să-și găsească o casă permanentă, așa cum își găsește și Shakespeare”, a spus în discurul său Irina-Margareta Nistor.

„Mă bucur că m-am întors la Teatrul Național, deocamdată doar în foaier, dar sper să mă întorc și pe scenă”, a spus Oana Maria Cajal care a ținut să mulțumească directorului FNT Marina Constantinescu și curatoarei Irina Tapalagă. La final, Oana Maria Cajal a dedicat expoziția mamei sale, care nu a putut participa.

Tot în cadrul vernisajului, au fost citite și câteva rânduri de George Banu, care descriu lumea shakespeariană și, în consecință, lucrările expuse aici, pornind de la cuvintele „visul deformează”. „Ceea ce propune Oana Maria Cajal par să fie visele ei shakespeariene, reconstituite după ceasuri de insomnie, vise eterogene (...)”, este de părere George Banu.

De asemenea, întâlnirea a găzduit și acordarea unui important premiu din partea criticilor de teatru, înmânat de Ludmila Patlanjoglu Irinei Tapalagă, curatoarea expoziției de față și directorul de imagine al FNT, pentru activitatea sa. Printre premiile criticii acordate în acest an în FNT, se regăsesc distincții oferite Valeriei Seciu sau Andreei și lui Andrei Grosu, fondatorii UnTeatru.

La rândul său, Irina Tapalagă a ținut să mulțumească tuturor celor care i-au fost alături în construirea unor expoziții grele, dar pentru care a lucrat cu plăcere, în deplină libertate, și pe care le puteți vedea până la finalul lunii în Festivalul Național de Teatru. Este vorba, pe lângă expoziția „Shakespeare ad infinitum”, deschisă la Teatrul Național din București, de expoziţia de fotografie, grafică şi video „Căciuleanu”, găzduită de foaierul Sălii Mari a Teatrului Național, de expoziţia dedicată actorului Marcel Iureş – „Atitudini”, de la Kube Musette, de expoziţia de afişe ale celor mai bune spectacole jucate de-a lungul timpului pe scena Teatrului Act, care aniversează astfel 18 ani, și de instalaţia scenografului Dragoş Buhagiar, „TransMutații”, care vă așteaptă la Muzeul Național de Artă al României.

Click pe imagine pentru a vedea o galerie foto de la eveniment.

Tag-uri

FNT2016

Se cauta date despre articol...

Se cauta articole similare...

Urmareste-ne pe facebook pentru noutati

Atentie

Accesul in sala de spectacol se va face in ordinea achizitiei biletelor online, cu maxim 15 minute inainte de inceperea spectacolului.

{{usrt.type}}

Alte spectacole recomandate Vezi toate

{{sugg[0].name}}