Lansare de carte: “Commedia dell’arte” de David Esrig, 27 octombrie (Foto: Florin Biolan)
mySTAGE Logo mySTAGE Logo

Lansare de carte: “Commedia dell’arte” de David Esrig, 27 octombrie (Foto: Florin Biolan)

Pe 27 octombrie, ceainăria Librăriei Cărturești Verona a devenit neîncăpătoare și vibrantă datorită lansării volumului semnat de marele regizor David Esrig, intitulat “Commedia dell’arte” (Editura Nemira, colecția Yorik). Traducătorul din limba germa

Pe 27 octombrie, ceainăria Librăriei Cărturești Verona a devenit neîncăpătoare și vibrantă datorită lansării volumului semnat de marele regizor David Esrig, intitulat “Commedia dell’arte” (Editura Nemira, colecția Yorik). Traducătorul din limba germane, Vicor Scoradeț, a vorbit despre lucrul cu această carte (un bestseller în Germania) drept cea mai frumoasă experiență de traducere a sa, “o carte-privilegiu și o frumoasă evadare într-o lume unde e mult mai bine.”

 

Regizorul David Esrig a hipnotizat audiența povestind despre commedia dell’arte, “un teatru viu, adevărat. Ca oameni de teatru, avem două legături decisive cu Adevărul vieții: adevărul omenesc, al personajelor, și adevărul limbajului teatral. Avem atâtea teorii despre adevăr încât uneori trecem razant pe lângă el. În Commedia dell’arte există însă un simț extraordinar al adevărului.” Autorul a povestit și despre unele din legendarele sale montări, cu actori uriași ai scenei românești (Florin Piersic, Marin Moraru, etc), în care a utilizat multe dintre mijloacele și exprimările specifice acestui tip de teatru.

“Commedia dell’arte are acest principiu al acțiunii adevărate. Imitarea suprafeței vieții se demască relativ ușor. Dictatura absurdă pe care am avut-o a adus și ceva bun: ne-a arătat cum Nu trebuie să fie, ce e tablă și ce e aur în jur” a spus David Esrig, arătând că commedia dell’arte i-a oferit, în munca sa, o cheie de apropiere față de adevărul profund al lucrurilor, chiar și când acesta nu putea fi atins explicit. “Teatrul este un act de viață. Nu știu dacă lumea e veselă, dar cu siguranță e mult de râs” a adăugat marele regizor, invitând publicul să descopere astfel de valențe ale lumii prin intermediul acestei cărți-spectacol, prezentată într-o formă grafică deosebită - “și cu culori vesele”, după cum a adăugat autorul, cu același umor și farmec ce au făcut din această lansare un eveniment cu adevărat spectaculos.  

Mai multe imagini de la eveniment găsiți aici.

 

 

Tag-uri

FNT2016

Se cauta date despre articol...

Se cauta articole similare...

Urmareste-ne pe facebook pentru noutati

Atentie

Accesul in sala de spectacol se va face in ordinea achizitiei biletelor online, cu maxim 15 minute inainte de inceperea spectacolului.

{{usrt.type}}

Alte spectacole recomandate Vezi toate

{{sugg[0].name}}