Lansare de carte: ”Marginalii lui Cehov” de Călin Ciobotari
mySTAGE Logo mySTAGE Logo

Lansare de carte: ”Marginalii lui Cehov” de Călin Ciobotari

”Marginalii lui Cehov” de Călin Ciobotari Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”   Așa cum se știe, montările cehoviene influențează mult „box office”-ul celor care le pun în scenă, iar ”un Cehov bun te poate ridica sau dărâ...

Deși s-a scris și s-a montat foarte mult Cehov pe toate meridianele teatrului, inclusiv la noi, dramaturgia cehoviană refuză, spune autorul, să se dezvăluie total. În spațiul românesc s-a făcut destul de puțină cercetare în acest sens, și, în general, discursul teatrologic este destul de separat de cel filologic (acesta din urmă aplecându-se mai mult, până acum, asupra analizei cehoviene).

Călin Ciobotari a vrut să ofere oamenilor de teatru atrași de marele dramaturg rus o inspirație spre a-l aprofunda pe Cehov înainte a-l pune în scenă. Întrebat de ce, în calitatea sa de critic de teatru, a fost atras tocmai de monumentala operă cehoviană, Călin Ciobotari a povestit că relația sa cu Cehov a fost ”puțin ciudată”, inițial el nefiind atras de dramaturgia acestuia ci mai degrabă de proza sa. Însă, ”cu cât îl cunoști mai mult, cu atât îți dai seama că Cehov e labirintic și fascinant”.

Mai multe imagini de la eveniment găsiți aici.

Tag-uri

FNT2016

Se cauta date despre articol...

Se cauta articole similare...

Urmareste-ne pe facebook pentru noutati

Atentie

Accesul in sala de spectacol se va face in ordinea achizitiei biletelor online, cu maxim 15 minute inainte de inceperea spectacolului.

{{usrt.type}}

Alte spectacole recomandate Vezi toate

{{sugg[0].name}}