Lansarea volumului „Sunetul muzicii“ de Maria Zărnescu, 22 octombrie, ARCUB Gabroveni
mySTAGE Logo mySTAGE Logo

Lansarea volumului „Sunetul muzicii“ de Maria Zărnescu, 22 octombrie, ARCUB Gabroveni

La ARCUB Gabroveni, în a doua zi a FNT 2016, a fost lansat volumul semnat de conferențiarul UNATC Maria Zărnescu, intitulat „Sunetul muzicii de teatru”. Au prezentat, pe lângă autoare, prof. univ. dr Ludmila Patlanjoglu, profesor la UNATC și core

La ARCUB Gabroveni, în a doua zi a FNT 2016, a fost lansat volumul semnat de conferențiarul UNATC Maria Zărnescu, intitulat „Sunetul muzicii de teatru”. Au prezentat, pe lângă autoare, prof. univ. dr Ludmila Patlanjoglu, profesor la UNATC și coregraful și dansatorul Răzvan Mazilu.

Prof. Ludmila Patlanjoglu a vorbit despre substanțiala vocație de critic a Mariei Zărnescu, despre efortul ei de a viziona cât mai multe spectacole din toată țara dar și din străinătate, precum și despre pasiunea și vasta ei cultură, cu precădere în zona muzicii de teatru, în diferitele ei forme. Spectacolul muzical este prin excelență ”spectacolul secolului XXI”, el este foarte necesar în lumea actuală pentru că provoacă o stare de emoție autentică și puternică de care avem cu toții enormă nevoie. Volumul prezintă mai multe radiografii foarte vizuale ale modalităților în care muzica și artele ei asociate (dansul, coregrafia, cântecul) modelează jocul actoricesc, periplul regizoral și imaginația scenografică. De aceea, secolul XXI este al așa-numitului ”actor muzical”.

Click pe imagine pentru a vedea o galerie foto de la eveniment!

În calitate de creator de spectacole muzicale, Răzvan Mazilu s-a arătat încântat de lucrarea lansată, subliniind că teatrul muzical este forma cea mai completă de spectacol. El a menționat de asemenea cât de binevenite sunt astfel de abordări inter-artistice ale spectacolului de teatru muzical, care fac lumină în tipologiile și dezvoltarea sa și aduc publicul mai aproape de aceste forme superbe, complexe, de spectacol modern.

Mai multe imagini de la eveniment găsiți aici.

Tag-uri

FNT2016

Se cauta date despre articol...

Se cauta articole similare...

Urmareste-ne pe facebook pentru noutati

Atentie

Accesul in sala de spectacol se va face in ordinea achizitiei biletelor online, cu maxim 15 minute inainte de inceperea spectacolului.

{{usrt.type}}

Alte spectacole recomandate Vezi toate

{{sugg[0].name}}