Lansarea volumului ”Regia românească, de la act de interpretare la practici colaborative”, coordonator Oltiţa Cîntec
mySTAGE Logo mySTAGE Logo

Lansarea volumului ”Regia românească, de la act de interpretare la practici colaborative”, coordonator Oltiţa Cîntec

Sâmbătă 22 octombrie, în cadrul FNT 2016, a avut loc la ARCUB Gabroveni lansarea volumului colectiv ”Regia românească, de la act de interpretare la practici colaborative” (Editura Timpul). La eveniment au participat coordonatoarea volumului, Oltiţa C

Sâmbătă 22 octombrie, în cadrul FNT 2016, a avut loc la ARCUB Gabroveni lansarea volumului colectiv ”Regia românească, de la act de interpretare la practici colaborative” (Editura Timpul). La eveniment au participat coordonatoarea volumului, Oltiţa Cîntec, precum și (live sau prin intermediul unor mesaje video) câțiva dintre criticii de teatru care au contribuit la acest volum. Cu umor și savoare, vorbitorii au lăudat în primul rând inițiativa unei astfel de cărți, care contribuie la o mai buna cunoaștere între ei a celor care sunt implicați, de partea creativă sau de cea a criticii, în existența actului teatral.

Dincolo de abordările specifice fiecărui critic de teatru față de temele și oamenii de teatru abordați, a fost subliniat firul roșu al acestei lucrări, anume pasiunea autentică și curiozitatea pentru teatru a criticilor, precum și dorința și nevoia de colaborare între toți cei implicați în lumea teatrului. Unii cronicari s-au aplecat cu precădere asupra teatrului din provincie, alții au urmărit cu constanță parcursul unor oameni de teatru în parcursul lor sau promovează cu încredere generațiile tineri de oameni de teatru.

Una dintre concluziile evenimentului a fost că toți cei implicați în teatru au de câștigat de pe urma cunoașterii și a comunicării din cadrul branșei, și de asemenea că Teatrul românesc are enormă nevoie nu doar de susținere și promovare, ci și de critici cu o doză optimă de aciditate, care pot amenda și lucrurile care nu duc la o creștere calitativă.

Mai multe imagini de la acest eveniment găsiți aici.

Tag-uri

FNT2016

Se cauta date despre articol...

Se cauta articole similare...

Urmareste-ne pe facebook pentru noutati

Atentie

Accesul in sala de spectacol se va face in ordinea achizitiei biletelor online, cu maxim 15 minute inainte de inceperea spectacolului.

{{usrt.type}}

Alte spectacole recomandate Vezi toate

{{sugg[0].name}}