Mariana Mihuț: „Într-un singur cuvânt, aș spune că FNT e un eveniment”
mySTAGE Logo mySTAGE Logo

Mariana Mihuț: „Într-un singur cuvânt, aș spune că FNT e un eveniment”

Actrița Mariana Mihuț ne oferă trei argumente pentru care să nu ratăm spectacolul „Cutia Pandorei” în Festivalul Național de Teatru și recunoaște că, la rândul său, așteaptă cu mare nerăbdare să vadă la București mai ales producția rusească „Livada d

Actrița Mariana Mihuț ne oferă trei argumente pentru care să nu ratăm spectacolul „Cutia Pandorei” în Festivalul Național de Teatru și recunoaște că, la rândul său, așteaptă cu mare nerăbdare să vadă la București mai ales producția rusească „Livada de vișini”, a marelui regizor Lev Dodin.

„Principalul motiv pentru care lumea ar veni să vadă Cutia Pandorei ar fi pentru că a fost selectat în Festival. Și al doilea ar fi că nouă, care ne-am ocupat de spectacolul ăsta – regizorul Felix Alexa, Șerban Pavlu și cu mine –, ne-a plăcut textul de la prima citire. Este o comedie neagră. Și un alt argumet pentru care cred eu că ar putea veni lumea este că până acum am primit numai vorbe bune de la cei care au văzut spectacolul”, spune actrița.

„Eu aș vrea să văd tot din FNT. Și în special Dodin, dacă vine cumva pe aici. Știu că primul lui spectacol mi-a plăcut atât de tare, încât m-am dus la discuțiile cu Kordonsky și l-am rugat: «Există vreo două babe acolo, în Unchiul Vanea. Vă rog frumos, vreau să lucrez cu dumneavoastră». Kordonsky a fost studentul lui Dodin. În concluzie, vreau să văd absolut tot (...), dar aștept cu foarte mare nerăbdare să văd spectacolul lui Dodin”, adaugă, cu umor, Mariana Mihuț.

INFO:

Cutia Pandorei

de Thuróczy Katalin

Traducerea: Anamaria Pop

Distribuția:

Hilda: Mariana Mihuț

Bandi: Șerban Pavlu

Regia, ilustrația muzicală și light design: Felix Alexa

Scenografia: Andrada Chiriac

Durata: 1h 10 min (fără pauză)

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti

Un hoţ pătrunde noaptea în casa unei bătrâne. Dar hoţul, Bandi, nu este un pungaş oarecare, ci chiar nepotul bătrânei. Iar Tanti Hilde nu este o bătrână obişnuită, ci una care deţine multe secrete. Fiecare dintre ei a moștenit un obiect pe care celălalt şi-l doreşte, iar pentru a-l obţine se lansează într-un joc alert, plin de tandreţe, dar şi de cruzime.

Regizorul Felix Alexa orchestrează cu imaginaţie, fineţe şi umor această relaţie specială dintre personaje, relaţie care trece de la candoare la cruzime, de la tandrețe la crimă, într-o permanentă luptă pentru supraviețuire.

Doi actori minunaţi - Mariana Mihuţ şi Şerban Pavlu - trăiesc pe scenă la intensitate maximă și dau fiecărui personaj complexitate și nuanțe nebănuite.

Un spectacol tulburător, o comedie neagră plină de suspans, cu stări emoționale extreme și un final surprinzător.

Spectacol preluat în repertoriul Teatrului „Lucia Sturdza Bulandra”.

 

Tag-uri

FNT2016

Se cauta date despre articol...

Se cauta articole similare...

Urmareste-ne pe facebook pentru noutati

Atentie

Accesul in sala de spectacol se va face in ordinea achizitiei biletelor online, cu maxim 15 minute inainte de inceperea spectacolului.

{{usrt.type}}

Alte spectacole recomandate Vezi toate

{{sugg[0].name}}