Marina Constantinescu: „Veți vedea spectacole cu adevărat de top în Festivalul Naţional de Teatru”
mySTAGE Logo mySTAGE Logo

Marina Constantinescu: „Veți vedea spectacole cu adevărat de top în Festivalul Naţional de Teatru”

Miercuri, 12 octombrie, la Sala Media a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti a avut loc o conferinţă de presă consacrată celei de-a XXVI-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru, eveniment care se va desfăşura între 21 şi 30 octombrie,

Miercuri, 12 octombrie, la Sala Media a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti a avut loc o conferinţă de presă consacrată celei de-a XXVI-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru, eveniment care se va desfăşura între 21 şi 30 octombrie, în Capitală. 

Marina Constantinescu – selecţioner şi director artistic al Festivalului, i-a avut alături pe Aura Corbeanu – director executiv FNT, vicepreşedinte UNITER şi pe Ion Caramitru, director general TNB, în calitate de organizatori principali. 

Marina Constantinescu a vorbit despre despre  cele patru spectacole de mare calibru invitate din străinătate în acest an, despre calitatea producţiilor româneşti selecţionate, dar şi despre seria de expoziţii, lansările de carte şi workshop-urile care întregesc conceptul festivalului. 

Intraţi aici pentru a vedea programul Festivalului!

Click aici pentru a cumpăra bilete la spectacolele din Festivalul Naţional de Teatru!

Redăm câteva declaraţii scurte de la conferinţă. Vom reveni cu un comunicat amplu despre acest eveniment, pe site-ul www.fnt.ro

Marina Constantinescu

„Veți vedea în acest festival spectacole cu adevărat de top.” 

„Efortul pe care trebuie să îl facem este în primul rând acela de a avea respect față de artă. (...) Cred că sufletul din noi merită prețul acestui efort, fiindcă este un efort pentru timpul pe care îl trăim.” 

„Eu nu cred că teatrul e în vreo criză, ci noi, oamenii, artiștii, creatorii, traversăm crize.” 

„Cred în această ofertă, cred în fiecare spectacol de aici. (...) Și cred că nu mai sunt foarte mari frontiere între public și artiști.” 

„FNT este singurul festival de anul acesta care are patronajul președinției și este pentru al doilea an consecutiv.”

„Efortul festivalului este și de a reface legături internaționale instituționale.” 

„Dedic această ediție lui Miriam Răducanu.”

 

Click aici pentru a vedea GALERII FOTO de la conferinţă!

Ion Caramitru

„Inconvenientele care sunt veşnic aceleaşi sunt create de sistemul de finanţare. Cu mulţi ani în urmă se reuşise ca festivalul şi alte evenimente importante în viaţa culturală a ţării să fie prinse într-un program multianual, ca să nu creeze sincope îngrozitor de neplăcute şi pentru noi, şi pentru invitaţii din străinătate şi ca finanţările să nu mai vină în ultimul moment. În intenţiile Ministerului Culturii apare şi aceasta că se va încerca până la sfârşitul mandatului să se revină asupra principiilor acestor finanţări multianuale. Este Festivalul Naţional de Teatru, cel mai mare festival, din punctul nostru de vedere, are loc în Capitală, de peste 25 de ani, şi în fiecare an se întâmplă acelaşi lucru cu finanţările“.

Cea de-a XXVI-a ediţie a FNT, care va avea loc in perioada 21 – 30 octombrie a.c., este organizată de UNITER, în colaborare cu Ministerul Culturii, Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, Primăria Municipiului Bucureşti şi ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi se doreşte a fi, ca în fiecare an, o platformă de prezentare, analiză şi promovare a scenei autohtone, dar şi un spaţiu de evaluare a curentelor şi tendinţelor în teatrul românesc, cu deschideri spre fenomenul de gen european.

Pentru al doilea an consecutiv, Festivalul National de Teatru se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis.

Foto: Ioana Chiriţă, Maria Ştefănescu

Tag-uri

FNT2016

Se cauta date despre articol...

Se cauta articole similare...

Urmareste-ne pe facebook pentru noutati

Atentie

Accesul in sala de spectacol se va face in ordinea achizitiei biletelor online, cu maxim 15 minute inainte de inceperea spectacolului.

{{usrt.type}}

Alte spectacole recomandate Vezi toate

{{sugg[0].name}}