Nicolae Constantin Tănase: „FNT e o oglindă culturală”
mySTAGE Logo mySTAGE Logo

Nicolae Constantin Tănase: „FNT e o oglindă culturală”

De ce să vedem „Lungs” în Festivalul Național de Teatru ne spune regizorul Nicolae Constantin Tănase. „Pentru că vorbește despre generația mea, spune o poveste sinceră, cu bune și cu rele, și se axează doar pe emoție” – iată de ce spectacolul „L...

De ce să vedem „Lungs” în Festivalul Național de Teatru ne spune regizorul Nicolae Constantin Tănase.

„Pentru că vorbește despre generația mea, spune o poveste sinceră, cu bune și cu rele, și se axează doar pe emoție” – iată de ce spectacolul „Lungs”, pus în scenă la Green Hours, e de neratat.Ce nu ar pierde, la rândul său, în Festival? „Dintr-o simpatie de breaslă, aș vrea să văd spectacolul lui Radu Jude – „Scene dintr-o căsnicie”, să văd cum a făcut un alt regizor de film un spectacol de teatru”.

INFO

LUNGS

de Duncan Macmillan

Traducerea: Denisa Nicolae, Liviu Romanescu

Distribuția:

Ea: Denisa Nicolae

El: Liviu Romanescu

Regia: Nicolae Constantin Tănase

Scenografia: Adeline Andreea Bădescu

Durata: 1h 30 min (fără pauză)

VANNER Collective, în colaborare cu Teatrul LUNI de la Green Hours, Bucureşti

Într-o perioadă marcată, la nivel global, de anxietate, terorism, stări meteo instabile și vremuri politice nesigure, un cuplu tînăr îşi dorește un copil. Dacă se gândesc prea mult, n-o vor face niciodată. Dar dacă se grăbesc, poate fi un dezastru.

„Aş putea zbura până la New York şi înapoi zilnic timp de șapte ani şi tot n-aş lăsa o amprentă de carbon la fel de mare ca atunci când aş avea un copil. 10 000 de tone de CO2. Cât greutatea turnului Eiffel. E ca şi cum aş naşte turnul Eiffel.”

Care dintre acestea va supravieţui – planeta sau relaţia?

 

Tag-uri

FNT2016

Se cauta date despre articol...

Se cauta articole similare...

Urmareste-ne pe facebook pentru noutati

Atentie

Accesul in sala de spectacol se va face in ordinea achizitiei biletelor online, cu maxim 15 minute inainte de inceperea spectacolului.

{{usrt.type}}

Alte spectacole recomandate Vezi toate

{{sugg[0].name}}