Răzvan Mazilu: „«Mon Cabaret Noir» este un spectacol total“
mySTAGE Logo mySTAGE Logo

Răzvan Mazilu: „«Mon Cabaret Noir» este un spectacol total“

Coregraful şi dansatorul Răzvan Mazilu şi trupa din spectacolul „Mon Cabaret Noir“ vorbesc despre unicitatea creaţiei lor, în peisajul teatral românesc. „Vă aşteptăm la un spectacol care propune o călătorie în timp, într-o perioadă pe care sigur o..

Coregraful şi dansatorul Răzvan Mazilu şi trupa din spectacolul „Mon Cabaret Noir“ vorbesc despre unicitatea creaţiei lor, în peisajul teatral românesc.

„Vă aşteptăm la un spectacol care propune o călătorie în timp, într-o perioadă pe care sigur o iubiţi, perioada interbelică“, spune Răzvan Mazilu. 

Mon Cabaret Noir

conceput de: Răzvan Mazilu

texte de: Dan Mihu, Salvador Dali, Edith Piaf, Joe Jenčík

Distribuția:

Răzvan Mazilu

Anca Florescu

Ilona Brezoianu

Ana Bianca Popescu

Alina Petrică

Regia, coregrafia, concept scenografic, costume: Răzvan Mazilu

Decor, obiecte, afiș: Romana Topescu, Dragoș Trăistaru

Sound Design: Mihai Dobre, Gabriel Baruta

Light Design: Alin Popa

Durata: 1h 30 min (fără pauză) 

creart - Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București - Sala Teatrelli

Vă invităm într-o mașină a timpului. Lăsați la intrare telefoanele mobile, rețelele sociale, mașinile Uber și restul aplicațiilor fără de care, aparent, nu mai putem trăi. Dar, mai ales, lăsați la intrare prejudecățile, politically correctness și falsa pudoare. Poftiți în nebunii ani ’20 ai secolului trecut, într-un spațiu al voluptății supreme: un cabaret berlinez.Vă gândiți că spiritul german nu e capabil de distracție? Oh, nici nu știți cât de tare vă înșelați! Scăpați din ororile Primului Război Mondial, nemții au dus nebunia francezilor dincolo de orice limite imaginabile. Hiperinflație, foamete, naționalism? Berlinezii au găsit rețeta perfectă pentru a  rezista în imperfecta lume interbelică. Erotism, viață de noapte, libertate sexuală totală, droguri, alcool. Nimic nu era prea bizar, nimic nu era interzis, totul era permis spre experimentare. Viața era scurtă și trebuia trăită intens.Și pentru că toate acestea trebuiau să poarte un nume, a apărut Anita Berber (1899-1928): dansatoare, model în fotografii erotice, actriță în filme mute, vedetă incontestabilă a vieții de noapte berlineze, preoteasă depravată a unui cult al libertății absolute, model de neatins pentru imitatoarele ei mult mai cuminți Marlene Dietrich și Greta Garbo.

Doamnelor și domnilor, poftiți în… „MON CABARET NOIR”!

(Dan Mihu)

Foto: Mihai Benea

Tag-uri

FNT2016

Se cauta date despre articol...

Se cauta articole similare...

Urmareste-ne pe facebook pentru noutati

Atentie

Accesul in sala de spectacol se va face in ordinea achizitiei biletelor online, cu maxim 15 minute inainte de inceperea spectacolului.

{{usrt.type}}

Alte spectacole recomandate Vezi toate

{{sugg[0].name}}