Au nevoie femeile să fie salvate? Dar bărbații? Salvați de ce anume? Și... de către cine? Poate să ne salveze altcineva decât noi înșine?
Cadoul ideal, indiferent de ocazie
Surprinde-i pe cei dragi cu un voucher-cadou pentru achizitionarea biletelor la orice eveniment de pe mySTAGE!
Cadoul perfect pentru cei dragi
Surprinde-i pe cei dragi cu un voucher-cadou pentru achizitionarea biletelor la orice eveniment de pe mySTAGE!
si te vom anunta cand vor fi spectacole noi
{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}
{{rep.locuriRamase}} bilete ramase
{{rep.locatie.name}}, Sala {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}
BĂRBAȚI CARE SALVEAZĂ FEMEI
Un spectacol după texte scurte de dramaturgi americani contemporani
Distribuția: Doina Antohi, Emanuel Bighe, Ioana Barbu, Eduard Adam
Regia: Doina Antohi
Producător: Teatrul de Artă București
Spectacolul-coupé de teatru aduce pe scenă, în manieră comică, dinamica dintre sexe, prin prisma definițiilor diverse pe care le presupun și conțin atât masculinitatea, cât și feminitatea. Mitul (sau stereotipul) cavalerului pe cal alb este susținut sau demontat, privit în oglindă sau răsturnat. Au nevoie femeile să fie salvate? Dar bărbații? Salvați de ce anume? Și... de către cine? Poate să ne salveze altcineva decât noi înșine, indiferent de sexul cu care ne identificăm (sau nu)? Există salvatori, supereroi, și oameni care așteaptă apariția lor salutară?
Spectacolul e o joacă și nu un exercițiu prin care să răspundă la aceste întrebări. Perspectiva comică detensionează orice așteptare, iar personajele se salvează mai degrabă prin ele însele, dar întotdeauna ca o consecință directă a întâlnirii cu celălalt.
Spectacolul aduce mai multe perspective asupra aceluiași subiect, actorii trec prin mai multe roluri succesiv, schimbă costumul și pășesc în alt univers, inversează dinamica relațională, și descoperă alte moduri de a se raporta la tema principală.
Peste toate acestea, spectacolul pune în fața publicului, subtil, legătura fragilă dintre evenimente și personaje aparent de sine-stătătoare, ideea că, deși viața e haotică și adeseori incoerentă, există un fir roșu, ascuns, care leagă tot de toate, ca un circuit electric.
Textele scurte americane contemporane (așa-numitele piese de 10 minute) sunt comedii puternice, care esențializează situații pentru a transmite un mesaj cu forța unei senzații bruște, intense. E ca și cum spectatorul ar deschide ușa unei încăperi în care se petrece ceva important, semnificativ, cu obligația de a închide acea ușă după exact 10 minute.