Un spectacol despre migrație care aduce în discuție fenomenul de „exod al creierelor” dinspre Est către Vest. România nu face excepție. Rata = 11 români pe oră.
si te vom anunta cand vor fi spectacole noi
{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}
{{rep.locuriRamase}} bilete ramase
{{rep.locatie.name}}, Sala {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}
Banala existență a lui Alex Tocilescu, publicitar și președinte de bloc, proaspăt întors în România după 20 de ani de trăit în Germania și SUA, este profund zdruncinată în momentul în care proprii vecini și prieteni hotărăsc să părăsească în masă blocul și țara.
Bun de Export este întâlnirea dintre istoria familiei Tocilescu și poveștile de migrație ale unei generații aflate în permanentă mișcare. Este spectacolul unor tineri furioși (nu neapărat "frumoși"), nostalgici si curajoși. Este povestea celor care pleacă, a celor care se întorc sau a celor ce rămân.
Textul spectacolului este rezultatul unui proces colaborativ ce a avut ca materie primă aproximativ 100 de povești reale despre migrație colectate pe parcursul a trei luni, conectate și mixate cu autobiografia dramaturgului.
Bun de Export este cel de-al doilea spectacol despre migrație din cadrul platformei de teatru GO WEST și aduce în discuție fenomenul de brain drain (exodul creierelor) dinspre Est către Vest. România nu face excepție.
Conform datelor INS, România ȋnregistrează o pierdere netă prin migrație externă de 1 român la fiecare 5 minute și 27 de secunde.
De: Alex Tocilescu
Scenografia: Omid Ghannadi
Light Design: Bogdan Gheorghiu
Coproducție: GO WEST și POINT, Cultural HUB București
Spectacol cu traducere în limba engleză
Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani