Silvia Colfescu la povești cu Anamaria Smigelschi despre boema românească din anii '70-'80
si te vom anunta cand vor fi spectacole noi
{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}
{{rep.locuriRamase}} bilete ramase
{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}
SILVIA COLFESCU este absolventă a Facultății de Istoria Artei din cadrul Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” (azi Universitatea Națională de Arte). Co-fondatoare a editurii Vremea din București, este traducătoare din franceză și engleză, ilustratoare, scriitoare. Bibliografie selectivă: 1982 – O familie veselă, Ed. Ion Creangă, Buc., republicat 1990, Ed.Vremea, Buc.; 1985 – Dicționarul limbii române pentru elevi, secțiunea arte plastice, Ed. Didactică și Pedagogică, republicat 1999 Ed. Cartier, Buc.; 2000 - București, ghid istoric, turistic, artistic, Ed. Vremea, Buc., republicat în 12 ediții actualizate; 2004 – Două luni în Europa, Ed. Vremea, Buc.; 2009 – Pisici din Bucureşti – Cats of Bucharest, Ed. Vremea, Buc.; 2013 – Mătuși fabuloase și alte istorioare bucureștene, Ed. Vremea, Buc.
ANAMARIA SMIGELSCHI este fiica arhitectului Victor Smigelschi, fiu al pictorului ardelean de origine poloneză Octavian Smigelschi, și a Mariei Anna Giuseppina Trinchieri, de origine italiană. Artist plastic-grafician, Anamaria Smigelschi a fost distinsă de-a lungul carierei cu numeroase premii naţionale şi internaţionale. A făcut grafică de şevalet, gravură, concepție grafică pentru reviste ilustrate, emisiuni de televiziune, grafică publicitară şi afiş, grafică de carte. Este autoarea a opt cărţi pentru copii şi a ilustrat nenumărate altele. Are o susţinută prezenţă în expoziţii personale, colective şi de grup, în ţară şi în străinătate. A fost căsătorită cu pictorul Ion Alin Gheorghiu, decedat în 2001. În 2013 a publicat la Editura Humanitas volumul de memorii Gustul, mirosul și amintirea.
După o primă conferință susținută la TNB în 2018, cu titlul Povești din București - un oraș cu vocația supraviețuirii, scriitoarea și graficiana Silvia Colfescu revine cu o nouă conferință, de data aceasta sub forma unui dialog cu graficiana Anamaria Smigelschi. Sunteți invitați la o discuție despre fascinanta boemă a anilor ’70-’80, dar și la o revedere cu arta plastică a lui Ion Alin Gheorghiu și a lui Vladimir Șetran, o parte dintre tablourile acestora fiind expuse permanent în foaierul Sălii Amfiteatru. Reamintim că în luna decembrie se împlinesc 18 ani de la moartea lui Alin Gheorghiu.