Bilete la Hotel Europa
mySTAGE Logo mySTAGE Logo

Hotel Europa

4.0
Spectacol de teatru Durata: 2 h, fara pauza

De la: TNB Teatrul Naţional Bucureşti „I.L.Caragiale”

Regia: Andrei Raicu Cu: Eduard Cîrlan Alexandra Laura Badea si altii

Un spectacol puzzle care dezvăluie lumea ascunsă din spatele emigrației către Occident, poveștile din underground, lucrurile despre care nu se vorbește.

Inca 1 persoane se uita acum

Vouchere disponibile

myStage Gold

Cadoul ideal, indiferent de ocazie

Surprinde-i pe cei dragi cu un voucher-cadou pentru achizitionarea biletelor la orice eveniment de pe mySTAGE!

140 lei

Adauga in cos

myStage Silver

Cadoul perfect pentru cei dragi

Surprinde-i pe cei dragi cu un voucher-cadou pentru achizitionarea biletelor la orice eveniment de pe mySTAGE!

80 lei

Adauga in cos

Pretul afisat este compus din valoarea fiscala a biletului si comisionul aplicat acestuia. Puteti vedea toate detaliile in pagina 'checkout', 'termenii si conditiile' site-ului sau in cosul dumneavoastra, dupa adaugarea biletelor.

Date disponibile

Urmaresti Urmareste

si te vom anunta cand vor fi spectacole noi

Urmatoarea data

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

{{rep.locuriRamase}} bilete ramase

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

Bilete de la {{rep.pret.min}} lei Cumpara ultimele bilete

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

Sectoare

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

{{sect.pret | currency:"":2}} lei SOLD OUT

{{sect.desc}}
Selecteaza numarul de bilete dorite Total {{sect.pret*sect.selected | currency:"":2}} lei {{sect.locuri}} bilete ramase
-
+
Adauga in cos
Puteti adauga un numar maxim de bilete

Se cauta date disponibile...

{{ratings.average | number:1}}

Nota ta {{dv.myRating()}}/5

Evalueaza spectacolul

Nota: {{ratings.average}}/5  De la {{ratings.count}} utilizatori
Fii primul care acorda o nota
Scrie un review

{{ratings.mine.text}}

{{ratings.mine.data}} Editeaza

Review-uri

Inchide

Review-uri

Inchide

Detalii

Producție realizată sub auspiciile Centrului de Creație și Cercetare Ion Sava în cadrul programului 9G la TNB.

Spectacol nerecomandat minorilor sub 14 ani (limbaj licențios / scene cu conotație sexuală). Conține efecte sonore puternice de scurtă durată


DE CE SĂ VĂD ACEST SPECTACOL?

Avem nevoie de adevăr, de adevărurile de dincolo de fațada mass-media, de dincolo de limita realității pe care o cunoaștem sau care este promovată la televizor sau pe mediile online. Avem nevoie să știm ce există în lumea interlopă, în underground, în subteranul civilizației paralel cu noi. Iar arta, teatrul, trebuie să arate aceste adevăruri, chiar dacă dor sau sunt inconfortabile, ca o oglindă a lumii în care trăim, cu toate ascunzișurile ei.


CARE E POVESTEA? 

Suntem aruncați în mijlocul spectacolului, încă din foaierul teatrului, în povestea din luminile reflectoarelor, în minciuna promovată pozitiv de către media, în ceea ce este arătat – idilicul cu parfum de binefacere. Iar această imagine luminoasă și strălucitoare ne este demontată odată cu intrarea în sala de teatru, pe scenă – acolo unde se dă cortina la o parte pentru a vedea dedesubturile, pentru a vedea adevărul din spate. Trafic de droguri, trafic de organe, prostituție și sărăcie, exploatare și exploatatori, interlopi, mafie, adevăruri cosmetizate pentru a nu atrage atenția, istoria contemporană care nu se dă la televizor. Scenele sunt frânturi de realitate, ca o țesătură incomodă, ca un portret-document pe care îl vedem, aflăm despre el, dar nu vrem să ni-l asumăm, să știm că toate aceste lucruri există cu adevărat.

Dincolo de comicul desprins din anumite replici, dincolo de fațada ironică ce îmbracă spectacolul, „Hotel Europa” are greutatea adevărului. Este ca o coliziune între așteptările Estului și crudul adevăr Vestic. O demolare a visului emigrantului, a speranței că „dincolo este mai bine”.


REGIZORUL, ACTORII, PIESA

Textul lui Goran Stefanovski șochează, zdruncină pudorile, desconspiră tabuurile. Spectacolul „Hotel Europa” este construit sub forma unui puzzle de povești (de încăperi) care puse cap la cap ne dau o imagine din umbra visului emigrației, din spatele multiculturalității economice promovate la televizor, un adevărat coșmar din spatele vsului de a pleca din țară pentru o viață mai bună. Toate aceste fațete ale lumii underground sunt prezentate cu ironie, cu melancolie sau emoție, cu brutalitatea adevărului sau nostalgia dorului și a înstrăinării.

Punerea în scenă a tînărului regizor Andrei Raicu dă dovadă de imaginație plastică și îndemânare.  Spectacolul curge dintr-o poveste în alta, dintr-o încăpere în alta, aducând în fața spectatorilor multiple personaje interpretate de același grup de actori tineri – fiind de altfel o demonstrație de măiestrie și talent a acestora. În fața publicului, după perdele transparente de celuloid, actorii intră din pielea unui personaj într-altul, odată cu înaintarea poveștii dintr-o clipă de viață într-alta.

„Hotel Europa” este un spectacol provocator nu numai prin tema abordată și puterea textului, dar și o provocare pentru actori și pentru publicul ce se alătură lor, prin implicarea în povești la care ești părtaș, cu treceri abrupte de la imaginar la realitatea sălii de teatru, de la spectacol la realitatea prezentată – la acele adevăruri despre care știm cu toții că există. 

„Hotel Europa” este un strigăt, un semnal de alarmă, o trezire, o desconspirare a unei realități înconjurătoare. Un spectacol ce trebuie văzut, chiar dacă vorbește despre adevăruri incomode. O experiență pentru toți iubitorii de teatru.

Puteți asculta una din piesele din spectacol mai jos:


Câteva poze exclusive din spectacol:

1933576-1351615168188618-8705022155895227791-o-1-.jpg12640338-1351614578188677-5657741787734693951-o-1-.jpg12622539-1351616584855143-938487811212474567-o.jpg12473667-1351615094855292-518079283429499074-o.jpg12640399-1351614761521992-5698366681257917487-o.jpg

Obligațiile spectatorilor privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu SARS-CoV2: asigurarea sănătăţii angajaţilor şi a publicului reprezintă obiectivul prioritar al acestor măsuri - https://www.tnb.ro/ro/reguli-noi-pentru-spectatorii-de-teatru

Atentie

Accesul in sala de spectacol se va face in ordinea achizitiei biletelor online, cu maxim 15 minute inainte de inceperea spectacolului.

{{usrt.type}}

Alte spectacole recomandate Vezi toate

{{sugg[0].name}}