Bilete la Kokaji
mySTAGE Logo mySTAGE Logo

Kokaji

0
Spectacol de teatru Durata: 1 h 20 m, fara pauza

De la: TNB Teatrul Naţional Bucureşti „I.L.Caragiale”

Regia: Nespecificat si altii

Subiectul acestei piese se bazează pe legendele japoneze ce au drept subiect săbii fermecate, însă cea mai cunoscută este cea a sabiei Kusanagi.

Inca 1 persoane se uita acum

Date disponibile

Urmaresti Urmareste

si te vom anunta cand vor fi spectacole noi

Urmatoarea data

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

{{rep.locuriRamase}} bilete ramase

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

Bilete de la {{rep.pret.min}} lei Cumpara ultimele bilete

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

Sectoare

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

{{sect.pret | currency:"":2}} lei Bilete epuizate

{{sect.desc}}
Selecteaza numarul de bilete dorite Total {{sect.pret*sect.selected | currency:"":2}} lei {{sect.locuri}} bilete ramase
-
+
Adauga in cos
Puteti adauga un numar maxim de bilete

Se cauta date disponibile...

{{ratings.average | number:1}}

Nota ta {{dv.myRating()}}/5

Evalueaza spectacolul

Nota: {{ratings.average}}/5  De la {{ratings.count}} utilizatori
Fii primul care acorda o nota
Scrie un review

{{ratings.mine.text}}

{{ratings.mine.data}} Editeaza

Review-uri

Inchide

Review-uri

Inchide

Detalii

YAMAMOTO NOH THEATRE prezintă Kokaji - Spectacol de teatru Noh, la Teatrul Național București 


Marți, 19 iunie 2018, ora 19.30, la Sala Studio a Teatrului Național din București, sunteţi aşteptaţi la un spectacol de teatru care se poate vedea mai rar în afara graniţelor  Japoniei. Este vorba despre KOKAJI, un spectacol de teatru Noh (drama clasică japoneză ale cărui origini numără peste șapte secole de existență) în interpretarea companiei Yamamoto Noh Theatre. Pentru meritele legate de păstrarea și promovarea valorilor tradiționale, Yamamoto Noh Theatre a fost inclus pe lista patrimoniului cultural imaterial al UNESCO.


Subiectul acestei piese se bazează pe legendele japoneze ce au drept subiect săbii fermecate, însă cea mai cunoscută este cea a sabiei Kusanagi.


Împăratul Ichijou are un vis ciudat despre o sabie nemaivăzută, pe care i-ar putea-o realiza fierarul Munechika și, ca urmare, își trimite mesagerul la casa acestuia. Fierarul, neavând niciun ucenic de nădejde refuză la început, dar în cele din urmă se supune poruncii împăratului. În speranța unui ajutor divin, acesta merge la templu și se roagă zeității protectoare Inari Myoujin. În timpul rugăciunii apare ca din senin un băiat ce îi istorisește povestea măreței săbii Kusanagi, pe care prințul Yamatotakeru a mânuit-o în lupta sa victorioasă împotriva triburilor barbare. Înainte să dispară, la fel de misterios precum apăruse, băiatul îl  sfătuiește pe meşterul fierar să-și pregătească nicovala  și să aștepte un semn de la el. Aşadar, nu după mult timp e vizitat de Inari Myoujin, însăși zeitatea ocrotitoare a templului, sub înfățișarea unei vulpi. Cei doi încep să forjeze sabia fermecată căreia îi dau numele de ”vulpița”  (Kogitsune-maru). Apoi, meşterul Munechika își gravează numele pe o latură a lamei, iar vulpea își pune numele pe cealaltă. Ducând astfel la îndeplinire ordinul primit, Munechika îi trimite sabia împăratului, iar zeitatea vulpe se îndepărtează în direcția muntelui Inari.


”Kokaji” (”Fierarul”) este o piesă dinamică în două acte din categoria Kiri Noh (piese cu personaje și animale supranaturale), autorul fiind necunoscut. 


Spectacolul KOKAJI este prezentat de compania Yamamoto Noh Theatre, un teatru cu tradiţie, foarte cunoscut şi apreciat nu doar în lumea niponă.  Grație politicii culturale de deschidere, Yamamoto Nohgakudo a devenit astăzi un adevărat punct de atracție pentru numeroși turiști din străinătate dornici să studieze cultura japoneză. Țelul companiei este acela de a continua tradiția și de a face cunoscut Noh în țară și în întreaga lume drept o formă vie și atractivă de teatru clasic care poate fi înțeleasă și apreciată de oricine. Compania Yamamoto Noh Theatre este cunoscută și apreciată de către publicul din România, unde a fost prezentă în ultimii doi ani cu mai multe spectacole la Teatrul Național București și la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

Conducătorul companiei este un actor renumit de teatru noh, Yamamoto Akihiro. Director al Companiei Yamamoto Noh Theatre din Osaka și al fundației cu același nume, el este şi Președintele Asociației Actorilor de Teatru Noh din Japonia. Prin intermediul companiei Yamamoto Noh Theatre, a contribuit la promovarea și transmiterea valorilor unice ale uneia dintre cele mai vechi forme de artă tradițională japoneză. Pentru activitatea sa maestrul Yamamoto Akihiro a fost distins în anul 2015 cu premiul Fundației Japonia pentru ”Cetățenie Globală” și în anul 2017 cu premiul Ministerului de Afaceri Externe din Japonia. 


Spectacol cu traducere în limba română.

Atentie

Accesul in sala de spectacol se va face in ordinea achizitiei biletelor online, cu maxim 15 minute inainte de inceperea spectacolului.

{{usrt.type}}

Alte spectacole recomandate Vezi toate

{{sugg[0].name}}