Bilete la L’Om Dada
mySTAGE Logo mySTAGE Logo

L’Om Dada

De la: TNB Teatrul Naţional Bucureşti „I.L.Caragiale”

Regia: Gigi Căciuleanu Cu: Gigi Căciuleanu Lari Giorgescu si altii

Teatru-spectacol-spectacular. Doi oameni-dansatori-actori într-un spațiu simplu-grafic, care te țin cu sufletul la gură de la început până la final.

Inca 1 persoane se uita acum

Date disponibile

Urmaresti Urmareste

si te vom anunta cand vor fi spectacole noi

Urmatoarea data

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

{{rep.locuriRamase}} bilete ramase

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

Bilete de la {{rep.pret.min}} lei Cumpara ultimele bilete

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

Sectoare

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

{{sect.pret | currency:"":2}} lei SOLD OUT

{{sect.desc}}
Selecteaza numarul de bilete dorite Total {{sect.pret*sect.selected | currency:"":2}} lei {{sect.locuri}} bilete ramase
-
+
Adauga in cos
Puteti adauga un numar maxim de bilete

Se cauta date disponibile...

{{ratings.average | number:1}}

Nota ta {{dv.myRating()}}/5

Evalueaza spectacolul

Nota: {{ratings.average}}/5  De la {{ratings.count}} utilizatori
Fii primul care acorda o nota
Scrie un review

{{ratings.mine.text}}

{{ratings.mine.data}} Editeaza

Review-uri

Inchide

Review-uri

Inchide

Detalii

DE CE SĂ VĂD ACEST SPECTACOL?

Pentru că teatrul nu înseamnă numai punerea în scenă a unui text clasic sau a unei povești cunoscute. Teatrul reprezintă căutare, artă, experiment, act artistic, spectacol, NOU! 

Vii la teatru să vezi, să afli, să simți. Vii la „L’Om DadA” să vezi un altfel de spectacol; să afli despre dadaism și Tristan Tzara și arta avangardei; să simți bucurie, relaxare, un strop de introspecție și de melancolie, și pentru plăcerea întâlnirii cu Gigi Căciuleanu.

Pentru unii „L’Om DadA” va fi o noutate – prima întâlnire cu poezia dadaistă, cu experimentul avangardei, cu mixtura scenică dintre cuvânt și mișcare. Pentru alții va fi plăcerea de a vedea un spectacol de teatru-mișcare de înaltă clasă, satisfacția unei seri în care asistă la un adevărat act artistic, bucuria revederii lui Gigi Căciuleanu pe scenă.


CARE E POVESTEA? 

Spectacolul „L’Om DadA” este un omagiu adus lui Tristan Tzara, dadaismului, artei, omului și spiritului uman. Gigi Căciuleanu ne declara după o repetiție, obosit, mulțumit, prietenos: „L’Om DadA sunt eu…”.

Este o surpriză să vezi cum se pot împleti două arte aparent distincte: poezia (literatura) și mișcarea/dansul. Această îmbinare este realizată formidabil de cuplul celor doi actori-dansatori, de desfășurarea acțiunii, ca o alergare între cuvinte și gesturi, între umor și gânduri profunde, între absurd și sentiment. Senzația spectatorului este că totul ia naștere acolo, în fața lui, în chiar acel moment – ca și cum nimic nu ar fi fost pregătit dinainte, repetat asiduu sau știut până la cel mai mic amănunt. Este senzația de prospețime, de nou, de viu pe care o aduce „L’Om DadA”.

“... ce poate fi mai aproximativ decât omul, decât fiinţa umană…decât destinul său…destinele sale…

... omul aruncat în lume la întâmplare... prins în pânza de păianjen a incertitudinilor planetare...

... poate doar mişcarea-mişcările... gestul-gesturile…

... să încerce să-i descifreze incerta şi fragila fiinţă...

... de ce să nu-i lăsăm omului privilegiul de a-şi dansa viaţa cu incertitudinea... incertitudinile sale..." 

Gigi Căciuleanu


REGIZORUL, ACTORII, PIESA

Conform definiției, avangardă reprezintă tendințele de maximă actualitate aplicate în artă la un moment considerat. Momentul și avangarda se suprapun în spectacolul „L’Om DadA”.

Gigi Căciuleanu, autorul-regizorul-actorul din acest spectacol, unul dintre marii coregrafi mondiali de dans contemporan, reușește să unească două mari iubiri: poezia și mișcarea. Poezia dadaistă a lui Tristan Tzara și dansul contemporan. Cuvântul și gestul. Ieri și azi, vechi dar nou -  textele dadaiste ne apar într-o altă lumină în contextul acestui spectacol, frapându-ne actualitatea și prospețimea lor.

Ca și cuplul poezie-mișcare, Gigi Căciuleanu și Lari Giorgescu în „L’Om DadA” fac un duo extraordinar, ce îmbină perfect două generații, două feluri de exprimare artistică, două moduri de a fi pe scenă ce ajung un tot inseparabil. 

După o seară cu „L’Om DadA”, plecăm de la teatru cu un zâmbet cald și privind altfel lumea din jur. Măcar pentru o seară. Dacă cineva ne-ar cere o explicație, singura pe care am putea s-o dăm, sinceră, ar fi: du-te și tu să vezi spectacolul și vei înțelege.

Spectacolul este produs sub auspiciile Centrului de Cercetare și Creație Teatrală Ion Sava, în colaborare cu Gigi Căciuleanu Romania Dance Company și Fundația Art Production și cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Atentie

Accesul in sala de spectacol se va face in ordinea achizitiei biletelor online, cu maxim 15 minute inainte de inceperea spectacolului.

{{usrt.type}}

Alte spectacole recomandate Vezi toate

{{sugg[0].name}}