Bilete la Mesaje spre univers
mySTAGE Logo mySTAGE Logo

Mesaje spre univers

0
Eveniment Online Durata: 1 h 30 m, fara pauza

De la: Teatrul Naţional „Radu Stanca” Sibiu

Ai un mesaj pe care ai vrea să-l trimiți în univers? Prin SMS, prin WhatsApp sau poate ca mail? Care este acest mesaj atât de vital existenței umane pe Pământ?

Inca 1 persoane se uita acum

Vouchere disponibile

myStage Gold

Cadoul ideal, indiferent de ocazie

Surprinde-i pe cei dragi cu un voucher-cadou pentru achizitionarea biletelor la orice eveniment de pe mySTAGE!

140 lei

Adauga in cos

myStage Silver

Cadoul perfect pentru cei dragi

Surprinde-i pe cei dragi cu un voucher-cadou pentru achizitionarea biletelor la orice eveniment de pe mySTAGE!

80 lei

Adauga in cos

Pretul afisat este compus din valoarea fiscala a biletului, comisionul aplicat acestuia si valoarea TVA. Puteti vedea toate detaliile in pagina 'checkout', 'termenii si conditiile' site-ului sau in cosul dumneavoastra, dupa adaugarea biletelor.

Date disponibile

Urmaresti Urmareste

si te vom anunta cand vor fi spectacole noi

Urmatoarea data

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

{{rep.locuriRamase}} bilete ramase

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

Bilete de la {{rep.pret.min}} lei Cumpara ultimele bilete

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, Sala {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

Sectoare

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

{{sect.pret | currency:"":2}} lei Bilete epuizate

{{sect.desc}}
Selecteaza numarul de bilete dorite Total {{sect.pret*sect.selected | currency:"":2}} lei {{sect.locuri}} bilete ramase
-
+
Adauga in cos
Puteti adauga un numar maxim de bilete

Se cauta date disponibile...

{{ratings.average | number:1}}

Nota ta {{dv.myRating()}}/5

Evalueaza acest eveniment

Nota: {{ratings.average}}/5  De la {{ratings.count}} utilizatori
Fii primul care acorda o nota
Scrie un review

{{ratings.mine.text}}

{{ratings.mine.data}} Editeaza

Review-uri

Inchide

Review-uri

Inchide

Detalii

Mod vizualizare spectacole online!

Biletul poate fi activat în termen de 30 de zile, pe platforma https://www.scena-digitala.ro/după confirmarea plății (care se face în maximum 15 minute de la achiziție). Spectacolul poate fi vizionat într-un interval de 4h din momentul activării.


MESAJE SPRE UNIVERS

De Wolfram Lotz


REGIA: Josef Maria Krasanovsky

DRAMATURGIA: Genia Enzelberger

ASISTENT REGIE: Paula Breuer

TRADUCERE: Eva Frățilă

SCENOGRAFIE: Josef Maria Krasanovsky

COSTUME: Andreea Săndulescu

VIDEO: Dan Basu (video mapping) / Oszkár Mucha (trailer)

MUZICA: Claudiu Urse

MANAGER PROIECT: Hunor Horvath

ÎN DISTRIBUŢIE: Lum: Yannick Becker

Purl: Johanna Adam

Klaus Alberts; Kleist :Daniel Bucher

LdF; Unhold: Valentin Späth / Benedikt Häfner

Dicke Frau; Unhold: Daniel Plier:

Rafinesque; Unhold; eine Erscheinung: Emöke Boldizsár

Politikerin; Unhold: Christina Juks

Hilda; Unhold: Ana Tiepac

Cu participarea copiilor din Trupa „Artattack”, Școala Populară de Arte și Meserii „Ilie Micu”, Sibiu.


DURATA APROXIMATIVĂ: 1H 30MIN / 


Ai un mesaj pe care ai vrea să-l trimiți în univers? Prin SMS, prin WhatsApp sau poate ca mail? Care este acest mesaj atât de vital existenței umane pe Pământ? Care este sensul vieții? Ce se întâmplă după moarte? Cum combați senzația de vid interior? Merită să te chinui, să te revolți, pentru propriile dorințe și interese? Ce ne dă permisiunea să fim aici? Se petrece totul întâmplător? Ce este trecător, ce va supraviețui: prezentul nostru nebun sau viitorul? Ce este real, ce este important și ce este „toxic”? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care cel mai nou spectacol al secției germane a naționalului sibian le lansează publicului în noua producție „Einige Nachrichten an das All” / „Mesaje spre Univers”, de Wolfram Lotz, regia Josef Maria Krasanovsky.


În „Mesaje spre Univers”, de Wolfram Lotz, zece personaje complet diferite, neobișnuite în felul lor, încearcă să găsească răspunsuri chiar la aceste întrebări. Aclamată de critici ca fiind „cea mai inteligentă, cea mai ireală și cea mai obraznică” piesă din dramaturgia contemporană, această creație este plină de indicații regizorale imposibile și note de subsol enervante, care parcă prind viață în afara textului ce curge neobosit. Piesa pune sub semnul întrebării limitele comunicării umane, încalcă toate regulile dramaturgiei clasice și contestă teatrul și definiția sa sub toate aspectele. „Mesaje spre Univers”, de Wolfram Lotz, este adesea prezentată drept cea mai inteligentă piesă a prezentului.


„A pune în scenă „Mesaje spre Univers” e ca și cum ai face proiectul de arhitectură pentru Turnul Babel. Lotz cere imposibilul de la noi, creatorii de teatru. Ne cere ca personajul să dispară dinaintea ochilor spectatorilor, ne cere ca actorul să joace că nu joacă. Teatrul lui Lotz ne provoacă să găsim noi soluții și modalități scenice. Acesta te poate duce pe culmile disperării sau pur și simplu te poate face să te îndrăgostești de el – așa cum mi s-a întâmplat și mie. Chiar dacă spectacolul nu are un fir narativ, păstrează marile întrebări eterne: Cine suntem? Pentru ce merită să trăim? Există vreun sens în acest mare Tot? Lotz pune întrebările cu mare pasiune și am încercat să transfer această pasiune a întrebărilor personajelor din spectacol. Este un spectacol care nu dă răspunsuri, dar ridică întrebări despre întrebări. Pentru mine, asta înseamnă conceptul spectacolului: să ne lăsăm copleșiți de marile întrebări care răspund răspunsurilor. Sau cu alte cuvinte: un spectacol cu imagini despre Tot și filosofii despre Nimic, dacă vreți...” Josef Maria Krasanovsky, regizor.


Comedia absurdă este o trăsătură caracteristică a pieselor lui Wolfram Lotz.


Wolfram Lotz este considerat unul dintre cei mai apreciați dramaturgi ai teatrului contemporan. Născut în 1981, autorul nu scrie „piese bine făcute”, rupându-se de formele tradiționale teatrale. Piesele sale nu servesc teatrul, îl contestă. Nu pentru că nu crede în el, ba dimpotrivă. Piesele sale sunt utopii scenice în care este concepută o lume diferită, un alt teatru, o altă vedere a realității. Deși comedia absurdă este o trăsătură caracteristică a pieselor sale, acestea sunt, de fapt, extrem de serioase. El ironizează ironia și creează, prin intermediul imaginilor vii, un spațiu plin de posibilități care oferă toate datele pentru a da frâu liber fanteziei. Cu piesele sale, Lotz forțează teatrul să se reinventeze, să se regândească, să se reînnoiască.


Wolfram Lotz nu se mulțumește cu jumătăți de măsură. El provoacă, demontează, distruge... și reconstruiește. Autorul, care provine din spațiul poeziei, întâlnește teatrul cu ochii unui străin, sfidând în mod constant legile dramaturgiei clasice. În piesele sale, lumea exterioară se reflectă în succesiuni de fragmente. Nu există tabuuri. Căutarea presupusului sens al existenței devine un coș de gunoi filozofic, în care personajele sunt însuflețite cu tandrețe, în timp ce resimt frica omniprezentă a scurgerii propriei vieți.


Spectacolul „Einige Nachrichten an das All” / „Mesaje spre Univers” este realizat cu sprijinul Companiei REBTIC, Forumului Cultural Austriac, IFA - Institutului pentru Relații Culturale Externe Germania.


Mulțumiri speciale Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, Forumului Democrat al Germanilor din Sibiu, Școlii Populare de Arte și Meserii „Ilie Micu” Sibiu și doamnei Beatrice Ungar.


Spectacol în limba germană cu traducere în limba română

DATA PREMIEREI: 14 NOIEMBRIE 2019   

Atentie

Accesul in sala de spectacol se va face in ordinea achizitiei biletelor online, cu maxim 15 minute inainte de inceperea spectacolului.

{{usrt.type}}

Alte spectacole recomandate Vezi toate

{{sugg[0].name}}