Bilete la Mining Stories si RADIO Live
mySTAGE Logo mySTAGE Logo

Mining Stories si RADIO Live

De la: Asociatia 4Culture

Mining Stories si RADIO Live, la eXplore Festival #12

Inca 1 persoane se uita acum

Vouchere disponibile

myStage Gold

Cadoul ideal, indiferent de ocazie

Surprinde-i pe cei dragi cu un voucher-cadou pentru achizitionarea biletelor la orice eveniment de pe mySTAGE!

140 lei

Adauga in cos

myStage Silver

Cadoul perfect pentru cei dragi

Surprinde-i pe cei dragi cu un voucher-cadou pentru achizitionarea biletelor la orice eveniment de pe mySTAGE!

80 lei

Adauga in cos

Pretul afisat este compus din valoarea fiscala a biletului, comisionul aplicat acestuia si valoarea TVA. Puteti vedea toate detaliile in pagina 'checkout', 'termenii si conditiile' site-ului sau in cosul dumneavoastra, dupa adaugarea biletelor.

Date disponibile

Urmaresti Urmareste

si te vom anunta cand vor fi spectacole noi

Urmatoarea data

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

{{rep.locuriRamase}} bilete ramase

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

Bilete de la {{rep.pret.min}} lei Cumpara ultimele bilete

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, Sala {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

Sectoare

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

{{sect.pret | currency:"":2}} lei Bilete epuizate

{{sect.desc}}
Selecteaza numarul de bilete dorite Total {{sect.pret*sect.selected | currency:"":2}} lei {{sect.locuri}} bilete ramase
-
+
Adauga in cos
Puteti adauga un numar maxim de bilete

Se cauta date disponibile...

{{ratings.average | number:1}}

Nota ta {{dv.myRating()}}/5

Evalueaza acest eveniment

Nota: {{ratings.average}}/5  De la {{ratings.count}} utilizatori
Fii primul care acorda o nota
Scrie un review

{{ratings.mine.text}}

{{ratings.mine.data}} Editeaza

Review-uri

Inchide

Review-uri

Inchide

Detalii

19:00 – 20:00

‘Mining Stories’ este un spectacol de teatru documentar realizat de Silke Huysmans și Hannes Dereere în urma unui dezastru minier din regiunea Minas Gerais, Brazilia, unde Silke a copilărit. Prin interviurile colectate atât în Europa cât și în Brazilia, o călătorie interesantă se desfășoară vizitând mai multe subiecte precum memoria, politica, religia și storytelling.

În creațiile lor, Silke Huysmans și Hannes Dereere (Bruxelles, Belgia) pleacă de la situații concrete, evenimente sau locuri care dezvăluie subiecte ample. Ceea ce îi caracterizează este modul în care își cercetează proiectele, prin mijloace de investigație științifică, interviuri și cercetare pe teren. Performance-ul documentar Mining Stories este prima lor creație pentru blackbox și în prezent se află în turneu în întreaga Europă. Spectacolul a fost selectat pentru premiul Circuit X (Cel mai bun spectacol realizat de către un artist emergent) în Belgia.


Creat de: Silke Huysmans, Hannes Dereere

Interpretare: Silke Huysmans

Consultant dramaturgie: Dries Douibi

Suport tehnic: Christoph Donse

Scenografie: Frédéric Aelterman, Luc Cools

Traduceri din portugheză: Luanda Casella, Miguel Cipriano

Producție: Kunstenwerkplaats Pianofabriek, Bâtard Festival

Co-producție: Noorderzon Festival, KAAP Creative Compass

Rezidențe: Veem House For Performance, Campo, CC De Grote Post, KAAP Creative Compass, Grand Theatre Groningen, Kunstenwerkplaats Pianofabriek, Vooruit Arts Centre

Cu sprijinul: Vlaamse Gemeenschapscommissie, Sabam For Culture

Mulțumiri: tuturor partenerilor de dialog

Imagine Copyrigh foto: Hugo Cordeiro

Fotografie spectacol Copyright: Tom Callemin
20:30-21:45

'Radio live' este un spectacol de radio tridimensional cu muzică, video, ilustrație și povestiri din viața reală pe scenă.

Timp de 6 ani, Aurélie Charon, Caroline Gillet și Amélie Bonnin au călătorit pentru a întâlni tineri inspirați, făcând portretele lor pentru RADIO FRANCE: în Alger, Teheran, Moscova, Beirut, Tel Aviv, Gaza, Sarajevo, Istanbul… Călătoresc acum pentru a veni să te întalnească.

Tineri din Gaza, Saraievo și Moscova care sunt implicați în societatea civilă își spun poveștile în direct, în fața publicului.

Întâlnim pe scenă tineri participanți din seria de emisiuni documentare Radio France, care au trăit în țările lor experiențe extraordinare și știu cum să le împărtășească. Pe un ecran mare sunt proiectate desene vii, clipuri video și arhive. Dar, mai presus de toate, sunt create legături între ele. Cuvintele și experiențele circulă între Paris, Moscova, Gaza sau Saraievo. Nimeni nu trebuie să fie închis în teritoriul său, cuvintele circulă, frontierele sunt desființate și, împreună, reflectăm asupra vieții noastre individuale și asupra modului în care acestea rezonează împreună. O imagine a timpului prezent, în diferite teritorii, conectate, și o imagine a zilelor ce vor urma pentru o nouă generație.


INVITAȚI

Amir Hassan (Gaza / Paris). Amir a sosit în Franța acum 3 ani, a crescut într-o tabără de refugiați lângă plajă, El Shati din Gaza. El a supraviețuit mai multor războaie și unei rachete care, din fericire, nu a explodat atunci când a aterizat în dormitorul său. La vârsta de 18 ani, el a auzit limba franceză pentru prima dată și a decis să o învețe. Patru ani mai târziu a obținut o diplomă și a fost recunoscut pentru poezia sa scrisă în limba franceză! La vârsta de 20 de ani, a ieșit din Gaza pentru prima dată și a devenit profesor de limbă arabă în Paris. Scrie și în prezent poezie frumoasă și predă limba arabă.

 

Ines Tanovic (Saraievo). Născută la Mostar, Bosnia, ea este fiica unui tată bosniac și a unei mame croate. Era un copil în timpul războiului bosniac și a fost lovită de o bomba la vârsta de 9 ani. A avut nevoie de doi ani pentru a se merge din nou. Acum trăiește în Sarajevo și este foarte activă în societatea civilă pentru a reconstrui țara: a participat la organizarea adunărilor cetățenești “plenum” care au adus multă dezbatere la Sarajevo în primăvara anului 2014. Este cea care a pornit inițiativa “Eu sunt muzeul” pentru a readuce la viață viața muzeului de istorie națională în 2015. Ines este de asemenea foarte activă ajutând refugiații de-a lungul traseului prin Balcani.


Vera Kichanova (Moscova / Kiev / Londra). Vera s-a remarcat în 2011, când președintele Medvedev a făcut o vizită universitară falsă în fața unor “falși studenți”. Ea a fost implicată în proteste și a fost arestată de poliție. Ca tânără jurnalistă, ea a scris pentru Novaya Gazeta și site-ul slon.ru, ambele media de opoziție. Vera a fost implicată activ în demonstrații în favoarea democrației și împotriva realegerii lui V. Putin și a fost din nou arestată de mai multe ori. La 22 de ani, ea a fost aleasă în alegerile municipale la Moscova pentru partidul liberal. Apoi s-a mutat la Kiev, a studiat la Oxford, Marea Britanie, și acum locuiește în Londra.


GAZDE

Aurélie Charon este producătorul unei emisiuni radio, numită “Une vie d’artiste” / “O viață de artist”, difuzată în fiecare luni noapte de la ora 23:00 pe postul de radio France National Public Radio France Culture. O oră de radio în care artiștii sunt invitați pentru spectacole și experiențe. În ultimii șase ani, ea a produs serii documentar despre tineri din Marea Mediterană. Proiectul a început cu Caroline Gillet și, după trei ani, a urmărit-o cu întrebări despre vise în spații lipsite de democrație. Seria a fost numită “Democrația subterană” (2014, la Téhéran, Gaza, Moscova si Alger, Franța Inter). Ea pregătește în prezent un film despre Gaza. A început un proiect pe termen lung despre tinerii francezi cu “Une série française” (2015 France Inter), “Jeunesse 2016” și “La Bande des Français” pentru Franța 3 (2017). Începând cu 2012, cu RADIOLIVE, ea a adus această generație pe scenă cu Amélie Bonnin și Caroline Gillet.

 

Caroline Gillet este un producător de documentare, care lucrează pe diferite și adesea inovatoare formate, incluzând radio, TV și transmedia și spectacole live. Din 2011 până în 2013, a realizat un proiect de radio despre tineretul din Marea Mediterană cu Aurélie Charon. Au ajuns, printre alte orașe, în Alger. “Alger, nouvelle génération” a devenit mai târziu un film și un documentar web. Caroline a produs apoi povestiri despre tineretul european pentru încă doi ani în formă radio și video. Proiectul a fost publicat de Actes Sud: “I like Europe, paroles d’une génération de Porto à Riga”. În 2014 și 2015, ea a produs o emisiune live, “Tea Time Club”, în care a invitat tineri din întreaga lume să dialogheze împreună prin Skype. Radioshow-ul a fost adaptat pe ecran în 2016. În ultimii trei ani, a creat portrete scurte de radio pentru France Inter: “À ton âge” și “Babelophone” și a lucrat cu tinerii pe scenă pentru “RADIOLIVE” co-produs cu Amélie Bonnin și Aurélie Charon.

 

DESENE LIVE

Amélie Bonnin este ilustrator, producator de film si director artistic. La intersecția mai multor medii, ea pune cuvinte imagini, proiecții și povestiri. De-a lungul a patru ani, ea a ilustrat în direct oaspeții radioului Aurélie Charon “L’atelier intérieur” pe postul francez de radio France Culture. Ea a imaginat identitatea vizuală a mai multor proiecte radio (Entretiens avec des hackers pentru Mouv, Welcome nouveau monde și Undeground Democracy for Franța Inter …). În 2012, a realizat un documentar intitulat “La mélodie du boucher” despre Cristian, un măcelar aproape de pensionare într-un sat rural mic. Filmul a fost difuzat la ARTE TV. După ce a lucrat mai mulți ani ca regizor artistic la agenția 4août, s-a întors ca freelance și, după un curs de scenariu la școala de film “FEMIS”, a început să lucreze la primul său film de lung metraj.

Atentie

Accesul in sala de spectacol se va face in ordinea achizitiei biletelor online, cu maxim 15 minute inainte de inceperea spectacolului.

{{usrt.type}}

Alte spectacole recomandate Vezi toate

{{sugg[0].name}}