Bilete la ROSTIRI - NewOldDoina
mySTAGE Logo mySTAGE Logo

ROSTIRI - NewOldDoina

4.6

De la: Teatrul de Artă București

O reinterpretare autentică a doinei, o îngemănare a cântului folcloric autentic-trăitor, cu sonoritățile acustice și electronice din sfera jazzului.

Inca 1 persoane se uita acum

Vouchere disponibile

myStage Gold

Cadoul ideal, indiferent de ocazie

Surprinde-i pe cei dragi cu un voucher-cadou pentru achizitionarea biletelor la orice eveniment de pe mySTAGE!

140 lei

Adauga in cos

myStage Silver

Cadoul perfect pentru cei dragi

Surprinde-i pe cei dragi cu un voucher-cadou pentru achizitionarea biletelor la orice eveniment de pe mySTAGE!

80 lei

Adauga in cos

Pretul afisat este compus din valoarea fiscala a biletului, comisionul aplicat acestuia si valoarea TVA. Puteti vedea toate detaliile in pagina 'checkout', 'termenii si conditiile' site-ului sau in cosul dumneavoastra, dupa adaugarea biletelor.

Date disponibile

Urmaresti Urmareste

si te vom anunta cand vor fi spectacole noi

Urmatoarea data

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

{{rep.locuriRamase}} bilete ramase

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

Bilete de la {{rep.pret.min}} lei Cumpara ultimele bilete

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, Sala {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

Sectoare

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

{{sect.pret | currency:"":2}} lei Bilete epuizate

{{sect.desc}}
Selecteaza numarul de bilete dorite Total {{sect.pret*sect.selected | currency:"":2}} lei {{sect.locuri}} bilete ramase
-
+
Adauga in cos
Puteti adauga un numar maxim de bilete

Se cauta date disponibile...

{{ratings.average | number:1}}

Nota ta {{dv.myRating()}}/5

Evalueaza acest eveniment

Nota: {{ratings.average}}/5  De la {{ratings.count}} utilizatori
Fii primul care acorda o nota
Scrie un review

{{ratings.mine.text}}

{{ratings.mine.data}} Editeaza

Review-uri

Inchide

Review-uri

Inchide

Detalii

Cu Maria Casandra Hauși (voce) și Sorin Romanescu (chitară)


Tihna inimii și Taina viului grai. O reinterpretare autentică a doinei și a horei maramureșene, o îngemănare a cântului folcloric autentic-trăitor, cu sonoritățile acustice și electronice din sfera jazzului.

"Doina plânge dar nu se plânge. Doina nu se văicărește. Doina se mărturisește, demn și curajos. Doina este vie, se viețuiește, supraviețuiește. Doina colindă sufletele." (Maria Casandra Hauși)

"Doina, ca gen muzical de sine stătător, cât și muzica născută în prezența acesteia vor avea puterea, în orice moment, sa existe în planul sonor, împreună ori ca entități separate. Căci măreția doinei are chipul universalității." (Maria Casandra Hauși și Sorin Romanescu)


MARIA CASANDRA HAUȘI s-a născut în Baia Mare, Maramureş. Zămislită, crescută și educată într-o familie de artiști. A prins de la bătrânii locurilor meşteşugul fără vârstă al „Horilor în grumaz” - „Horea Lungă”.

A fost ucenică a Școlii înalte de la Cluj, Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, la clasa domnilor profesori Alexandru Farcaș, Gheorghe Roșu și Mugurel Scutăreanu. Laureată a Marelui Premiu şi a Trofeului „Maria Tănase” (juriu prezidat de Tudor Gheorghe), a marcat și celebrat intrarea Doinei în Patrimoniul Imaterial Unesco prin lansarea albumului de muzică tradiţională intitulat „Doina – Horea Lungă – Cântec Arhaic Românesc din Maramureş”. Despre acest gen muzical, pe care l-a făcut cunoscut prin turnee în țară și străinătate, mărturiseşte ca este universul fără de margini unde și-a găsit casa.

Dintre colaborarile și proiectele muzicale amintim: Nicolae Pitiș (Tezaur Uman Viu); Grupul Iza, Nicolae Voiculeț; Margareta Pâslaru; Stamatis Kraounakis în musicalul „Aristophanes Now”, prezentat în Atena, Istanbul, Timișoara și Londra (Royal Academy of Dramatic Art); Blanoz; Phoenix în proiectul "Arhaic Rock”, cu Nicu Covaci; Subcarpați, albumul „Satele Unite ale Balcanilor”; „Roots Revival Romania” în „Colors of Maria” și „Doina Revival”, cu muzicienii: Mehdi Aminian, Aleix Tobias Sabater și Emmanuel Hovhannysian; NOD - NewOldDoina, cu Sorin Romanescu și Damian Draghici.


SORIN ROMANESCU este unul dintre cei mai importanți chitariști de jazz, de la ora actuală. Personalitatea sa muzicală nu se limitează însă doar în zona jazz-ului și a improvizației. La început a studiat chitara clasică, a fost basist în trupa Sarmalele Reci (a înregistrat albumul de

debut „Țara te vrea prost”), a colaborat cu coregrafi de dans contemporan (Florin Fieroiu, Vava Ștefănescu, Eduard Gabia, Andreea Novac, Mihai Mihalcea), a susținut concerte de muzică contemporană în cadrul unor festivaluri naționale și internaționale, iar de mai mulți ani este colaborator permanent al cantautorului Alexandru Andrieș. Ca muzician de jazz, s-a format la clasa de improvizație a pianistului Marius Popp și mai târziu s-a consacrat pe scena jazz-ului în cvartetul saxofonistului Garbis Dedeian. Activitatea sa în calitate de improvizator se desfășoară constant, din anii 90 încoace, în proiecte live și de studio.

Compozitor și producător, numele său este legat de producții muzicale pentru campanii publicitare precum și de filme documentare sau artistice.

Pentru muzica filmului documentar "Afacerea Tănase" a fost nominalizat la Premiul Gopo, iar pentru filmul artistic “Câini” a primit Premiul Gopo pentru cea mai bună muzică originală.

Este colaborator sau co-autor în proiecte muzicale care însumează peste 20 de albume.

Atentie

Accesul in sala de spectacol se va face in ordinea achizitiei biletelor online, cu maxim 15 minute inainte de inceperea spectacolului.

{{usrt.type}}

Alte spectacole recomandate Vezi toate

{{sugg[0].name}}