Bilete la Stretto
mySTAGE Logo mySTAGE Logo

Stretto

0
Sectiune Internationala Durata: 1 h, fara pauza

De la: Undercloud

Regia: Romulus Neagu Cu: Romulus Neagu si altii

Stretto propune întâlnirea între trei artiști provenind din arii de expresie diferite (dans, muzică și arte vizuale).

Inca 1 persoane se uita acum

Date disponibile

Urmaresti Urmareste

si te vom anunta cand vor fi spectacole noi

Urmatoarea data

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

{{rep.locuriRamase}} bilete ramase

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

Bilete de la {{rep.pret.min}} lei Cumpara ultimele bilete

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

Sectoare

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

{{sect.pret | currency:"":2}} lei Bilete epuizate

{{sect.desc}}
Selecteaza numarul de bilete dorite Total {{sect.pret*sect.selected | currency:"":2}} lei {{sect.locuri}} bilete ramase
-
+
Adauga in cos
Puteti adauga un numar maxim de bilete

Se cauta date disponibile...

{{ratings.average | number:1}}

Nota ta {{dv.myRating()}}/5

Evalueaza acest eveniment

Nota: {{ratings.average}}/5  De la {{ratings.count}} utilizatori
Fii primul care acorda o nota
Scrie un review

{{ratings.mine.text}}

{{ratings.mine.data}} Editeaza

Review-uri

Inchide

Review-uri

Inchide

Detalii

Stretto propune întâlnirea între trei artiști provenind din arii de expresie diferite (dans, muzică și arte vizuale) într-un spațiu comun de observație, căutare și reflecție artistică. Împărtășind și aprofundând idei transversale, trăirile individuale sunt transformate într-un aglomerat de senzații fizice  și afective, prin intermediul unui intens univers performativ, inspirat și influențat de poetica lui Paul Celan. 

Un om nealiniat. Un om de frontieră, de margine, de limită, care încearcă să extragă din propriul corp căi și direcți. Cu el, nu există nume, dorința de a numi încetează, existența se retrage în abisul esenței nediferențiate, singura cale de evadare din sine. Limbajul nu va fi direct, ci interiorizat, supunându-se unei mișcări subtile, imperceptibile, ca o slabă și ultimă respirație. Timpul și spațiul sunt altele: de ruptură, de diviziune, de neputință și tăcere. Pe drumul spre tăcere, mișcare se degradează, se dezarticulează, iar sensul se pierde într-un abstract inconstant. Un solo de dans… 


Romulus Neagu.

A absolvit cursurile Liceului de Coregrafie Floria Capsali din București. Posterior aprofundează studiul dansului contemporan cu Christine Bastin, Dominique Bagouet, Karine Saporta, Thiery Bae, Héla Fattoumi & Éric Lamoureux, Jeremy Nelson și Joseph Nadj, printre alții. În 1997 beneficiază de o rezidență coregrafică  în Lisabona organizată de Arcub, București și Forum Dança, Lisboa.

În intervalul 1989 – 1999 colaborează cu Opera Română Craiova, Orion Balet-Bucuresti, Opera Națională București și Ventura Dance Company-Zürich. În 1999 se stabilește în Portugalia și până în 2011 este interpret în Companhia Paulo Ribeiro, participând deasemenea și în proiecte conduse de către José Wallenstein, Nuno Rebelo, Benvindo Fonseca, John Mowat, Cláudio Hochman, Né Barros (Balleteatro-Porto), André Braga (Circolando-Porto), Ricardo Pais (Teatro Nacional São João-Porto) și Madalena Victorino.  

În coproducție cu diferite instituții realizează diverse proiecte, printre care se evidențiază: “O ensaio de um Eros possível”, “A invisibilidade das pequenas percepções”, “Alibantes”, “Stretto”, “Banco do Tempo”, filmul coreografic “Perpetuum…” în colaborare cu Constantin Georgescu și “Unbounded”. 

Artist Asociat al Teatro Viriato-Viseu, creeazã în 2017 spectacolul comunitar “Fibras Longas” și este coordonator coregraf al proiectului P.E.D.R.A. În 2018 este invitat sã realizeze proiectul “Nados Vivos” pentru Companhia Nacional de Bailado-Lisboa.

Dezvoltă o activitate pedagogică regulară în domeniul dansului, creând diferite proiecte pentru grupuri specifice, comunități de imigranți, persoane cu handicap și grupuri școlare, este totodatã fondatorul și directorul Asociației Culturale INTRUSO, un proiect de creație și intervenție artística.


Directia Artisticã, Creatie si Interpretare - Romulus Neagu.

Scenografia si Video - João Dias.

Muzica, interpretare live - Ulrich Mitzlaff.

Lumini - Cristóvão Cunha.

Productie - Intruso, Associação Cultural.

Parteneri productie - Residência Guelra | Laboratório de Transcriação Coreográfica, ArteTotal-Braga, NACO-Oliveirinha si ACERT-Tondela.

Credite foto si video - José Cruzio si Zito Marques.


undercloud-cover3.jpg

Atentie

Accesul in sala de spectacol se va face in ordinea achizitiei biletelor online, cu maxim 15 minute inainte de inceperea spectacolului.

{{usrt.type}}

Alte spectacole recomandate Vezi toate

{{sugg[0].name}}