Bilete la Terorism
mySTAGE Logo mySTAGE Logo

Terorism

4.3
Spectacol de teatru Durata: 1 h 30 m, fara pauza

De la: TNB Teatrul Naţional Bucureşti „I.L.Caragiale”

Regia: Felix Alexa Cu: Claudiu Bleonţ Marius Bodochi si altii

O amenințare cu bombă naște un lanț de evenimente ce schimbă destinul unor străini dintr-un aeroport. O piesă care reflectă alienarea societății în care trăim.

Inca 1 persoane se uita acum

Date disponibile

Urmaresti Urmareste

si te vom anunta cand vor fi spectacole noi

Urmatoarea data

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

{{rep.locuriRamase}} bilete ramase

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

Bilete de la {{rep.pret.min}} lei Cumpara ultimele bilete

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

Sectoare

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

{{sect.pret | currency:"":2}} lei SOLD OUT

{{sect.desc}}
Selecteaza numarul de bilete dorite Total {{sect.pret*sect.selected | currency:"":2}} lei {{sect.locuri}} bilete ramase
-
+
Adauga in cos
Puteti adauga un numar maxim de bilete

Se cauta date disponibile...

{{ratings.average | number:1}}

Nota ta {{dv.myRating()}}/5

Evalueaza spectacolul

Nota: {{ratings.average}}/5  De la {{ratings.count}} utilizatori
Fii primul care acorda o nota
Scrie un review

{{ratings.mine.text}}

{{ratings.mine.data}} Editeaza

Review-uri

Inchide

Review-uri

Inchide

Detalii

DE CE SĂ VĂD ACEST SPECTACOL?
De ce ne uităm la știri sau pe internet la „ce s-a mai întâmplat”? De ce suntem curioși? De ce avem nevoie de informație și de adevăr? De ce căutăm mereu răspunsuri? De ce trebuie să fim primii care aflăm? Pentru că este în natura noastră, pentru că ne provoacă, pentru că trăim în această realitate și avem nevoie să ne conectăm cu ea. ”Terorism” este ca o incursiune în această realitate, dincolo de știrea de pe internet sau de la televizor. Spectacolul duce publicul dincolo de cortina mass-mediei, în intimitatea personajelor, în viețile lor private – arătându-ne teroarea, frica sau minciuna care se ascunde în spatele vieții cotidiene. Aici, în aceste povești aparent banale se ascunde adevăratul terorism – teroarea din noi înșine.
 „Piesa demonstrează că nu e neapărată nevoie de cadavre, pentru ca undeva, în adâncul nostru, să murim încet sub teroarea propriei vieți cotidiene. Având, totuși, iluzia fericirii…” declară regizorul spectacolului, Felix Alexa.

CARE E POVESTEA? 
Premiza spectacolului este una pe cât se poate de simplă, pe atât de cutremurătoare: într-un aeroport se descoperă un geamantan suspect, lăsat pe banda de recuperare a bagajelor. Automat, aeroportul este închis, traficul este blocat, totul sub amenințarea cu bombă. Un alt act de terorism. Un alt incident cotidian – despre care citim pe internet sau despre care  se vorbește la știri, o realitate înfricoșătoare care a ajuns ca o constantă în marile metropole, pe tot globul.
Acest incident naște o succesiune de evenimente ce îi afectează pe călătorii blocați în aeroport. Scenele se succed ca într-un puzzle privit în paralel, înnodându-se la final într-o imagine de ansamblu a psihozei cotidiene în care am ajuns să trăim, în acea teamă constantă, în amenințarea permanentă – cea din interiorul nostru. Un puzzle care demontează clișee și preconcepții, care demonetizează tabuuri, care face un tablou realist și sugestiv al societății contemporane. 
Un om de afaceri preocupat doar de materialism; un soț înșelat; amantul de moment, ignorant, nepăsător; soția nesatisfăcută; bunica obosită și  și nepotul obraznic; șeful stresant de la birou – acestea sunt doar câteva dintre personajele „Terorism”-ului. 

REGIZORUL, ACTORII, PIESA
”Terorism” este un spectacol plastic, vizual, încărcat de intensitate și de firele nespuse ale poveștilor personajelor. Ca și cum am putea, pentru scurte momente în timp, să fim martorii vieților unor străini, fără ca aceștia să știe, ca și cum am privi pe gaura cheii într-o clipă din biografiile acestor personaje.
Felix Alexa reușește prin intermediul unui limbaj scenic simplu, curat, matur, să desfășoare pe scenă această înșiruire de clipe, ca un joc de perspicacitate în care spectatorul îmbină și pune cap la cap scenele pentru a-și forma imaginea de ansamblu. Montarea își găsește un mare ajutor în scenografia grafică a Andradei Chiriac, ca într-un joc modular, susținut de proiecții video – acele mereu prezentele monitoare, din aeroporturi, din birouri, de acasa, de pe stradă, o societată monitorizată, invadată de imagini și informații.
Distribuția spectacolului este una de excepție, unii dintre cei mai buni actori ai TNB realizând mici bijuterii de actorie în personajele din acest șir de momente de viață. Actori din toate generațiile trupei Naționalului Bucureștean excelează pe un text contemporan, semnat de Frații Presniakov – acest tandem de autori devenit celebru în lume, fiind cei mai jucați dramaturgi ruși după Cehov.
„Terorism” este un spectacol despre AZI, cu ironie și umor, cu emoție, cu absurdul vieții cotidiene, născând întrebări și aducând răspunsuri în fiecare spectator. Precum o carte bună sau un film care te impresionează, această piesă rămâne în memoria emoțională a spectatorilor.

Atentie

Accesul in sala de spectacol se va face in ordinea achizitiei biletelor online, cu maxim 15 minute inainte de inceperea spectacolului.

{{usrt.type}}

Alte spectacole recomandate Vezi toate

{{sugg[0].name}}