Bilete la Veghe
mySTAGE Logo mySTAGE Logo

De la: Teatrul UNTEATRU

Regia: Dan Lăcătușu Cu: Liana Mărgineanu Richard Bovnoczki si altii

Dupa ce nu a mai vazut-o din copilarie, aproape fara sa o cunoasca, un nepot isi viziteaza matusa grav bolnava. Sau e doar o confuzie ce ii va schimba viata?

Inca 1 persoane se uita acum

Date disponibile

Urmaresti Urmareste

si te vom anunta cand vor fi spectacole noi

Urmatoarea data

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

{{rep.locuriRamase}} bilete ramase

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

Bilete de la {{rep.pret.min}} lei Cumpara ultimele bilete

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

Sectoare

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

{{sect.pret | currency:"":2}} lei Bilete epuizate

{{sect.desc}}
Selecteaza numarul de bilete dorite Total {{sect.pret*sect.selected | currency:"":2}} lei {{sect.locuri}} bilete ramase
-
+
Adauga in cos
Puteti adauga un numar maxim de bilete

Se cauta date disponibile...

{{ratings.average | number:1}}

Nota ta {{dv.myRating()}}/5

Evalueaza spectacolul

Nota: {{ratings.average}}/5  De la {{ratings.count}} utilizatori
Fii primul care acorda o nota
Scrie un review

{{ratings.mine.text}}

{{ratings.mine.data}} Editeaza

Review-uri

Inchide

Review-uri

Inchide

Detalii

DE CE SĂ VĂD ACEST SPECTACOL?


Avem nevoie de emotie, de apropierea de celalalt, de familie, de apartenenta. Avem nevoie unul de celalalt. Zi de zi. In vietile cotidiene, in arta, in muzica, in teatru. Tanjim sa nu fim singuri. O mangaiere, un gest de apropiere, un gest de caldura - un simplu gest ne poate transforma, ne umanizeaza, ne schimba. Spectacolul “Veghe” de la Unteatru poate fi tradus ca un astfel de gest, o astfel de atingere. Povestea si cele doua personaje, atmosfera, dialogurile si mai ales jocul actorilor se transforma intr-o mangaiere pentru spectatori, un gest sensibil si puternic deopotriva, menit sa schimbe, sa transforme la randul lui.

Avem nevoie sa radem, sa plangem, sa ne distram, sa ne bucuram, sa ne emotionam, sa simtim dincolo de noi si propriile povesti sau vieti. De aceea mergem la teatru, de aceea mergem sa ne insusim alte experiente si sa ne raportam la alte feluri de a simti si a trai. De aceea mergem la “Veghe” - sa lasam o parte din sufletul nostru sa se re-construiasca - cu emotia, melancolia si fragilitatea de care avem uneori nevoie.


CARE E POVESTEA? 

Un nepot isi viziteaza matusa grav bolnava, dupa ce nu a mai vazut-o din copilarie. Practic este un barbat ce viziteaza o batrana necunoscuta - aducand cu el crampeie de amintiri din copilarie, cu parfumul suprarealist al inocentei de atunci, al surprizei si bucuriei copilariei de mult uitate; cu ironia si cinismul omului matur innodat in greutatile vietii cotidiene; cu regretele timpului pierdut, cu reprosurile adunate in tot acest timp, cu asteptari si iluzii, prins intr-un zid de raceala si judecati construit in tot acest timp.

Cu un usor parfum de suprarealism al dialogurilor, cu rupturi de discurs si de sentimente, cu lucruri care se spun vadit si altele care nu se pot articula, aceasta este o ultima intalnire care ii schimba fundamental pe cei doi protagonisti.

Dar totul se dovedeste a fi doar o confuzie, o neintelegere, o greseala. Nu ea este matusa lui. Nu el este nepotul de mult uitat. Chiar daca lucrurile stau astfel, schimbarile din cei doi, relatia lor construita in aceasta intalnire, apropierea dintre cei doi poate disparea cu totul? Aceasta intalnire-confuzie poate schimba doi oameni? Pot deveni doi straini o pseudo-familie? Poate apropierea de un strain sa disipe singuratatea? Poate o astfel de intalnire-accident sa transforme doua destine?


REGIZORUL, ACTORII, PIESA

Regizorul Dan Lacatusu propune un spectacol simplu, curat, care se bazeaza pe actori si pe forta textului. Un spectacol care nu altereaza povestea sau caracterele, destinat sa transmita cat mai natural si direct emotiile personajelor si implica spectatorul sa empatizeze de la inceput la sfarsit cu frantura de viata ce i se asterne pe scandura scenei. 

Nepotul - Richard Bovnoczki si Matusa - Liana Margineanu reusesc un dialog intre cuvinte si taceri, un dialog intre replici si emotii pe post de raspunsuri, intre intrebari si linisti apasatoare care lasa deopotriva personajele si spectatorii sa isi construiasca/re-construiasca continuu dinamica acestui duo neobisnuit.

“Veghe” (2009) este una dintre piesele de succes ale dramaturgului canadian Morris Panych, cunoscut dramaturg, regizor, producator si actor al scenei internationale contemporane.


Spectacolul de la Unteatru este o provocare pentru publicul de teatru-cuvant, de teatru in care accentul se pune pe jocul actorilor si pe constructia personajelor, de teatru independent cu parfum clasic.

Atentie

Accesul in sala de spectacol se va face in ordinea achizitiei biletelor online, cu maxim 15 minute inainte de inceperea spectacolului.

{{usrt.type}}

Alte spectacole recomandate Vezi toate

{{sugg[0].name}}