Bilete la Ziua în care nu se cumpără nimic
mySTAGE Logo mySTAGE Logo

Ziua în care nu se cumpără nimic

4.5
Spectacol de teatru Durata: 1 h 10 m, fara pauza

De la: TNB Teatrul Naţional Bucureşti „I.L.Caragiale”

Regia: Horia Suru Cu: Simona Cuciurianu Cristina Găvruș si altii

Viu. Colorat. Dinamic. Modern. Un spectacol cu tineri, despre generația mall-urilor și a mass-mediei, despre shopping și consumerism, despre a trăi azi.

Inca 1 persoane se uita acum

Date disponibile

Urmaresti Urmareste

si te vom anunta cand vor fi spectacole noi

Urmatoarea data

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

{{rep.locuriRamase}} bilete ramase

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

Bilete de la {{rep.pret.min}} lei Cumpara ultimele bilete

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

Sectoare

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

{{sect.pret | currency:"":2}} lei SOLD OUT

{{sect.desc}}
Selecteaza numarul de bilete dorite Total {{sect.pret*sect.selected | currency:"":2}} lei {{sect.locuri}} bilete ramase
-
+
Adauga in cos
Puteti adauga un numar maxim de bilete

Se cauta date disponibile...

{{ratings.average | number:1}}

Nota ta {{dv.myRating()}}/5

Evalueaza spectacolul

Nota: {{ratings.average}}/5  De la {{ratings.count}} utilizatori
Fii primul care acorda o nota
Scrie un review

{{ratings.mine.text}}

{{ratings.mine.data}} Editeaza

Review-uri

Inchide

Review-uri

Inchide

Detalii

Comedie

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani!

DE CE SĂ VĂD ACEST SPECTACOL?

„Ziua în care nu se cumpără nimic” este o comedie care aduce în fața spectatorului o țesătură de povești cotidiene, toate legate de centrul orașului consumerist contemporan: Mall-ul. Este un spectacol viu, proaspăt, cu actori tineri plini de energie, care îți prezintă lumea pe care deja o știi într-o lumină de umor, sarcasm și critică - pe care toți o gândim de fapt, dar ne-am obișnuit să tăcem. Spectatorul pleacă de la această piesă amuzat de ridicolul personajelor, de tragi-comedia pe care o recunoaște în viața de zi cu zi din jurul său, căutând printre ceilalți spectatori asemănări cu tipologiile personajelor pe care tocmai le-a aplaudat.


CARE E POVESTEA?

Spectacolul are o structură de puzzle, prezentând povești și personaje din cele mai diferite pături sociale, care ajung, printr-un șir de evenimente comice la limita absurdului cu care suntem deja obișnuiți din realitate, să se înnoade în inima orașului modern – la Mall. 


Dacă celebra zicală era până de curând „Toate drumurile duc la Roma”, în societatea de azi „Toate drumurile duc la Mall”. Aici autorul leagă destinele unor personaje colorate și savuroase: un fotograf arogant amator semi-profesionist și iubita lui o jurnalistă blogger-iță activistă social cu porniri extremiste; doi infirmieri colaboratori la un azil de bătrâni și grupul lor de pacienți; două surori cu veleități și ambiții de a deveni pop-staruri; și o vânzătoare într-un magazin de haine din incinta Mall-ului, plină de frustări și cu nostalgia iubirilor adolescentine. Să mergi la Mall, să faci parte din acea lume, ajunge să fie de la o nevoie până la un țel al împlinirii personale, de la o banală activitate la ultima distracție pentru niște bătrâni ce își așteaptă sfârșitul la azil. 


Toate acceste perspective ale societății de consum ne sunt prezentate în dialuguri scurte, tăioase, cu ironie și umor negru, trecând abrupt de la serios la absurd, de la comic la tragic, lăsându-i plăcerea spectatorului de a-și forma o opinie despre „ce se întâmplă azi”.


REGIZORUL, ACTORII, PIESA

Într-un decor simplu – cu ecrane de proiecție, un zid de cutii și un pupitru de DJ, poveștile personajelor ne sunt prezentate într-o succesiune rapidă de tablouri, ca într-un jurnal de știri, unde informațiile se amestecă unele cu celelalte, într-un amalgam amețitor, dinamic, plin de umor în micile sale detalii.


Tânărul regizorul Horia Suru propune un spectacol ce se încadrează perfect în programul Teatrului Național București 9G – un spectacol cu tineri, despre tineri, pentru tineri – un spectacol despre azi, despre noi, despre banalul cotidian – un banal atât de nebun și absurd încât nici nu mai reușim să îi sesizăm ironiile. Actorii din piesă savurează comedia și umorul odată cu spectatorii. Rolando Matsangos și Ilinca Hărnuț parodiază propriile personaje (cuplul de iubiți activiști); Andrei Morariu și Emil Măndănac (cei doi asistenți de la azilul de bătrâni) sunt o combinație de Stan și Bran cu duioșia lui Chaplin; Simona Cuciurianu (vânzătoarea din Mall) oscilează între un entuziasm romantic de Julieta și sadismul personajelor di  filmele horror; iar Cristina Găvruș și Olivia Alexandra Niță (surorile ce își doresc să devină vedete de muzică ușoară) ne subliniază esența personajelor din mass-media, din spatele culiselor, rivalitatea ce ajunge la extrem până și între membrii aceleași familii.


Dramaturgul norvegian Kim Atle Hansen este actor la Norske Theater din Oslo și activist social. Este autorul mai multor piese tratând problemele societății actuale, acest text fiind cel mai cunoscut al său, montat pe mai multe scene ale lumii, din Anglia, Brazilia, Italia, America și Rusia. Autorul spune despre propria piesă: „Acest text este gândit mai degrabă pentru o convenție performativă decât pentru un tip de joc motivat emoțional”.


Într-o convenție teatrală ce ridică valoarea textului, într-o punere în scenă ce accentuează comicul și ironia personajelor, „Ziua în care nu se cumpără nimic” este un spectacol din programul 9G al TNB ce merită văzut pentru prospețimea lui, pentru actorii tineri, și pentru amuzamentul spectatorului în fața ironiilor ce îl înconjuară atunci când iese din sala de teatru.


Coproducție: Spectacol creat de ProDrama în parteneriat cu Programul 9G al Teatrului Național București, realizat cu sprijinul ArCuB

Producător delegat: Ionuț Corpaci-Teodorescu

Coordonator CCCT Ion Sava: Cristiana Gavrilă

Atentie

Accesul in sala de spectacol se va face in ordinea achizitiei biletelor online, cu maxim 15 minute inainte de inceperea spectacolului.

{{usrt.type}}

Alte spectacole recomandate Vezi toate

{{sugg[0].name}}