Bilete la Agnes, aleasa lui Dumnezeu
mySTAGE Logo mySTAGE Logo

Agnes, aleasa lui Dumnezeu

De la: Teatrul „Nottara”

Regia: Sânziana Stoican Cu: Cristina Juncu Luminița Erga / Isabela Neamțu si altii

Un nou-născut este găsit mort într-o mănăstire de maici, în care nu intră niciodată bărbați, în afara preotului confesor.

Inca 1 persoane se uita acum

Vouchere disponibile

myStage Gold

Cadoul ideal, indiferent de ocazie

Surprinde-i pe cei dragi cu un voucher-cadou pentru achizitionarea biletelor la orice eveniment de pe mySTAGE!

140 lei

Adauga in cos

myStage Silver

Cadoul perfect pentru cei dragi

Surprinde-i pe cei dragi cu un voucher-cadou pentru achizitionarea biletelor la orice eveniment de pe mySTAGE!

80 lei

Adauga in cos

Pretul afisat este compus din valoarea fiscala a biletului, comisionul aplicat acestuia si valoarea TVA. Puteti vedea toate detaliile in pagina 'checkout', 'termenii si conditiile' site-ului sau in cosul dumneavoastra, dupa adaugarea biletelor.

Date disponibile

Urmaresti Urmareste

si te vom anunta cand vor fi spectacole noi

Urmatoarea data

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

{{rep.locuriRamase}} bilete ramase

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

Bilete de la {{rep.pret.min}} lei Cumpara ultimele bilete

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, Sala {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

Sectoare

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

{{sect.pret | currency:"":2}} lei Bilete epuizate

{{sect.desc}}
Selecteaza numarul de bilete dorite Total {{sect.pret*sect.selected | currency:"":2}} lei {{sect.locuri}} bilete ramase
-
+
Adauga in cos
Puteti adauga un numar maxim de bilete

Se cauta date disponibile...

{{ratings.average | number:1}}

Nota ta {{dv.myRating()}}/5

Evalueaza spectacolul

Nota: {{ratings.average}}/5  De la {{ratings.count}} utilizatori
Fii primul care acorda o nota
Scrie un review

{{ratings.mine.text}}

{{ratings.mine.data}} Editeaza

Review-uri

Inchide

Review-uri

Inchide

Detalii

Un nou-născut este găsit mort într-o mănăstire de maici, în care nu intră niciodată bărbați, în afara preotului confesor.

Marta Livingstone, psihiatră, este delegată de instanță să diagnosticheze sănătatea mintală a unei novice, Agnes, care a născut și pare că nu-și amintește nimic. Miriam Ruth, stareța, susține inocența tinerei și ideea Concepției imaculate. Între cele două femei, stareță și psihiatră, se naște un conflict al convingerilor și o rivalitate care urmărește salvarea tinerei; una încearcă să o apere, cealaltă să o vindece. Unde începe credința și unde se termină necredința? Care este miza sacrificiului? Cine este tatăl și cine este autorul moral al crimei? sunt câteva din întrebările puse de piesă.

Un text provocator, scris într-un ritm alert, o piesă despre știință, credință și iubire, într-o distribuție de excepție, în regia Sânzianei Stoican, în curând, la Teatrul Nottara.

 

John Pielmeier (n. 1949) este dramaturg și scenarist american. Și-a început cariera ca actor la Actors Theater din Louisville și la Guthrie Theater din Minneapolis. Prima sa piesă, A Chosen Room (Camera aleasă), din 1976, a fost montată la Guthrie Theater.

Agnes, aleasa lui Dumnezeu, a doua sa piesă, a fost distinsă cu Marele premiu de dramaturgie americană, în 1979. Montat pe Broadway, în 1982, în regia lui Michael Lindsay-Hogg, spectacolul a avut, în 17 luni, nu mai puțin de 599 de reprezentații.  Amanda Plummer a primit, pentru interpretarea lui Agnes, prestigiosul Premiu Tony, Premiul Drama Desk, Premiul Criticii din Boston și Premiul Outer Critics Circle.

În 1985, textul a fost ecranizat în regia lui Norman Jewison. Cele trei protagoniste: Jane Fonda, Anne Bancroft și Meg Tilly au avut mai multe nominalizări pentru interpretare (Academy Awards, Golden Globe) și au primit Premiul Cea mai bună actriță, la Festivalul de la Carloy Vary (IFF), în 1986. Meg Tilly a fost distinsă cu Premiul Golden Globe pentru interpretarea lui Agnes. În același an, John Pielmeier a fost nominalizat pentru Cel mai bun scenario de către Sindicatul Scenariștilor Americani.

Dintre piesele scrise de Pielmeier mai amintim: Băieții iernii, 1985, Dibăcia (Sleight of Hands), 1987, Voci în întuneric, 1999, Soledad Brothers. Pielmeier a scris scenariile a peste 25 de filme și seriale de televiziune, printre care Pillars of the Earth, ales între cele bune cinci miniseriale din toate timpurile.

 

Sânziana Stoican (n. 1984) a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, Facultatea de Teatru, Secţia Regie, în 2009, şi masterul, la aceeaşi specializare. A montat spectacole în importante teatre din București și din țară. Atrasă deopotrivă de texte clasice, cât și de autori contemporani, Sânziana Stoican nu crede în teatrul fără emoție.

„Contează despre ce anume din el însuși reușești să-i vorbești spectatorului, despre ceva ce el încă nu poate cunoaște”, declara regizoarea într-un interviu din revista Yorick.

Regizoarea Sânziana Stoican este la prima colaborare cu Teatrul Nottara.

Atentie

Accesul in sala de spectacol se va face in ordinea achizitiei biletelor online, cu maxim 15 minute inainte de inceperea spectacolului.

{{usrt.type}}

Alte spectacole recomandate Vezi toate

{{sugg[0].name}}