Bărbierul din Sevilla este una dintre cele mai îndrăgite opere comice, compusă de Gioachino Rossini în 1816
Cadoul ideal, indiferent de ocazie
Surprinde-i pe cei dragi cu un voucher-cadou pentru achizitionarea biletelor la orice eveniment de pe mySTAGE!
Cadoul perfect pentru cei dragi
Surprinde-i pe cei dragi cu un voucher-cadou pentru achizitionarea biletelor la orice eveniment de pe mySTAGE!
si te vom anunta cand vor fi spectacole noi
{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}
{{rep.locuriRamase}} bilete ramase
{{rep.locatie.name}}, Sala {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}
Producător: Opera Națională București
Regie: Igor Bergler
Spectacol în limba italiană, cu supratitrare în limba română.
Bărbierul din Sevilla este una dintre cele mai îndrăgite opere comice, compusă de Gioachino Rossini în 1816. Inspirată din piesa omonimă a lui Pierre Beaumarchais, povestea se petrece în Sevilla, la mijlocul secolului al XVIII-lea, și îl are în centrul acțiunii pe faimosul Figaro, bărbier vestit pentru iscusința sa în afaceri, intrigi și mesaje de dragoste.
Acesta se aliază cu tânărul și îndrăgostitul conte Almaviva, care încearcă să o cucerească pe frumoasa Rosina și să o salveze din mâinile tutorelui ei, bătrânul și gelosul doctor Bartolo, ce visează să o ia el însuși de soție. Sub deghizări comice și încurcături savuroase, planul celor doi prinde contur printre serenade, bilețele secrete și planuri năstrușnice.
Actul I. În zorii zilei, contele Almaviva apare sub balconul Rosinei pentru a-i cânta o serenadă, sperând să-i cucerească inima fără să-și dezvăluie identitatea nobiliară. Serenada stârnește interesul Rosinei, dar și furia tutorelui ei. Apariția lui Figaro aduce o idee îndrăzneață: Almaviva va pătrunde în casă deghizat în soldat.
Odată sosit în uniformă militară, cerând să fie cazat în casa lui Bartolo, izbucnește un scandal general, în care sunt implicați, pe rând, Figaro, Don Basilio, menajera Berta și, în final, poliția care vrea să-l aresteze pe Almaviva - dar contele scapă de arest arătându-și inelul nobiliar.
Actul II. Contele Almaviva revine sub o nouă identitate: profesorul de muzică al Rosinei, trimis de Don Basilio. Înșelătoria dă roade: Almaviva câștigă încrederea lui Bartolo și reușește să petreacă timp cu Rosina, iar Figaro, în timp ce-l bărbierește pe doctor, fură cheia de la ușa balconului pentru a pregăti fuga îndrăgostiților.
Bartolo, alertat de planurile Rosinei de a fugi, trimite după notar pentru a grăbi căsătoria. Dar este prea târziu, fiindcă Rosina și contele se căsătoresc chiar în casa lui Bartolo, cu Figaro și Don Basilio (convins contra cost) ca martori. În final, Bartolo primește vestea căsătoriei, dar și zestrea Rosinei, oferită generos de bogatul conte Almaviva.
Distribuție: Iordache Basalic, Oana Șerban, Viktor Navitski, Iustinian Zetea, Daniel Pascariu, Rodica Ștefan, Daniel Filipescu; cu participarea orchestrei și corului Operei Naționale București
Dirijor: Daniel Jinga
Autor: Gioachino Rossini
Libret: Cesare Sterbini, după o piesă de Pierre Beaumarchais
Scenografie (decor și costume): Daria Pau
Video design: Radu Spiridon
Coregrafie: Andrea Gavriliu
Asistent regie: Claudia Machedon