Bilete la Cockoși
mySTAGE Logo mySTAGE Logo

Cockoși

De la: Teatrul UNTEATRU

Regia: Horia Suru Cu: Fulvia Folosea Rareș Florin Stoica si altii

Un spectacol despre iubire, prietenie, onestitate. Discuțiile unor oameni inteligenți despre relație. Nu de puține ori, însă, și lupte de putere.

Inca 1 persoane se uita acum

Date disponibile

Urmaresti Urmareste

si te vom anunta cand vor fi spectacole noi

Urmatoarea data

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

{{rep.locuriRamase}} bilete ramase

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

Bilete de la {{rep.pret.min}} lei Cumpara ultimele bilete

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

Sectoare

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

{{sect.pret | currency:"":2}} lei SOLD OUT

{{sect.desc}}
Selecteaza numarul de bilete dorite Total {{sect.pret*sect.selected | currency:"":2}} lei {{sect.locuri}} bilete ramase
-
+
Adauga in cos
Puteti adauga un numar maxim de bilete

Se cauta date disponibile...

{{ratings.average | number:1}}

Nota ta {{dv.myRating()}}/5

Evalueaza spectacolul

Nota: {{ratings.average}}/5  De la {{ratings.count}} utilizatori
Fii primul care acorda o nota
Scrie un review

{{ratings.mine.text}}

{{ratings.mine.data}} Editeaza

Review-uri

Inchide

Review-uri

Inchide

Detalii

O producție a Asociaţiei Entheos şi GrayPlay


- Pentru rolul din Cockoși Vlad Nemeș a fost nominalizat la Premiul pentru debut în cadul Galei UNITER 2014


Spectacolul a primit următoarele premii:

- Premiul pentru cel mai bun spectacol în Maratonul de Teatru Independent - Bucharest Fringe, 2014

- Premiul pentru cea mai bună regie: Horia Suru în Maratonul de Teatru Independent - Bucharest Fringe, 2014

- Premiul pentru cea mai bună interpretare masculină: Rareş Florin Stoica în Maratonul de Teatru Independent - Bucharest Fringe, 2014

- Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină Fulvia Folosea în Maratonul de Teatru Independent - Bucharest Fringe, 2014


Prezentare:

Trebuie să fii neapărat ori curat straight, ori curat gay, ori categoric bisexual? Se iubesc de șapte ani. Locuiesc împreună. Când, la un moment dat, între cei doi bărbați intervine o femeie. Ea luptă să-l câștige pe John. El luptă să-l păstreze pe John. Tensiunea situației declanșează în băiatul râvnit de amândoi o criză de identitate în toată regula. Cine va câștiga? În momentul în care o hotărâre începe să prindă contur și noi respirăm ușurați, intervine elementul surpriză.


Un spectacol despre comunitatea gay? Un spectacol despre iubire, prietenie, onestitate. Discuțiile unor oameni inteligenți despre relație. Nu de puține ori, însă, și lupte de putere. Fiecare își înfige bocancii în vulnerabilitățile celuilalt. Pentru că, după ani petrecuți împreună, poate să le ochească cu precizie. Pe scurt, relații volatile în desfășurare. Tensionate, pasionale. Când pline de înțelegere, când pe muche de dragoste-ură. Însoțite, inevitabil, de nevoia de siguranță și teama de asumare.


Cât și până când merită să lupți pentru o relație? Cum știi când ar trebui să pleci? Cât este vorba despre celălalt în această luptă și cât despre tine? Lupta pentru iubire este firească? Sau însuși faptul că te afli în situația de a lupta este un puternic semnal că trebuie să renunți și să pleci? Așadar, o poveste pentru adulți despre iubire. O poveste pentru cei care știu că nu există happily ever after în viața reală, unde în doze mai mici sau mari frica, lașitatea, indecizia, vinovăția, greșelile, nehotărârea, eșecul și confuzia sunt parte integrantă a oricărei relații. Ca și efortul de a o menține. Ca și umorul care transformă acest efort conștient în drag și plăcere.


"Cockoși" prezintă povestea unei relații de lungă durată și eșecul despărțirii unui cuplu disfuncțional. O întâlnire tulburătoare cu o femeie necunoscută la metrou zdruncină o legatură ce începuse deja (de mult) să se clatine. Cea mai dificilă întrebare: „lupt sau plec?” își găsește răspunsuri diferite din partea fiecărui reprezentant al unui triunghi amoros puțin mai altfel. 


Londra contemporană a tânărului autor Mike Bartlett este unul dintre orașele avangardă ale toleranței și respectului pentru drepturile omului. Bucureștiul nostru este încă puternic polarizat în ceea ce privește atitudinea față de cei percepuți ca aparținând unei "minorități". Aceeași poveste a bărbatului gay, aflat într-o relație foarte gay, care este tulburat de întâlnirea cu o necunoscută la metrou, va fi altfel percepută de fiecare comunitate căreia i se prezintă.


Mai mult însă decât investigarea bisexualității incerte a personajului central, povestea lui Bartlett pune problema desuetudinii unor etichete care au servit la un moment dat unei generații în lupta pentru recunoașterea unor drepturi fundamentale, dar care acum pot mai mult încurca decât ajuta în efortul asumării unei identități. De ce trebuie să fii neapărat ori curat straight ori curat gay ori categoric bisexual? Și de ce trebuie să se pună atâta  accent pe asta? Drepturile și libertățile au fost câștigate, let us move on. Să ne concentrăm acum pe cine suntem, nu pe ce suntem. 

Cockoși este, așadar, în primul rând o poveste despre iubire, dar o poveste pentru adulți despre o iubire modernă. O poveste pentru cei care știu că nu există happily ever after în viața reală, unde în doze mai mici sau mari frica, lașitatea, indecizia, vinovăția, greșelile, nehotărârea, eșecul și confuzia sunt parte integrantă a oricărei relații. Ca și efortul de a o menține. Ca și umorul care transformă acest efort conștient în drag și plăcere.

Dar cât și până când merită să lupți pentru o relație și cum știi când ar trebui să pleci? Cât este vorba despre celălalt în această luptă și cât este vorba despre tine, de fapt? Lupta pentru iubire este un lucru firesc sau însuși faptul că te afli în situația de a lupta este un puternic semnal că trebuie să renunți și să pleci


Mike Bartlett a scris textul "Cock" în timpul unei vacanțe în Mexic, influențat de luptele de cocoși încă foarte populare acolo. Piesa a avut premiera mondială la Londra, la Royal Court Theatre în 2009 și a fost distinsă cu cel mai important premiu britanic de profil - The Olivier Award -, pentru cea mai bună piesă de teatru a anului, premiu acordat de Societatea Britanică de Teatru. 

Aceasta este prima montare din România.

În 2010, piesa „Cock” de Mike Bartlett (34 ani), prezentată în premieră la Royal Court Theatre, în Londra, a câștigat Premiul „Laurence Olivier”, cea mai importantă distincție britanică. În scurt timp, piesa a fost montată pe Broadway. 


Atentie

Accesul in sala de spectacol se va face in ordinea achizitiei biletelor online, cu maxim 15 minute inainte de inceperea spectacolului.

{{usrt.type}}

Alte spectacole recomandate Vezi toate

{{sugg[0].name}}