Bilete la Jubileul unei bănci private
mySTAGE Logo mySTAGE Logo

Jubileul unei bănci private

De la: DBSya Production

Regia: Alexandru P. Rusu Cu: Axel Moustache Maria Teișanu si altii

„Jubileul" se înscrie prin natura comicului specific în vasta creație dramaturgică a lui A. P. Cehov.

Inca 1 persoane se uita acum

Vouchere disponibile

myStage Gold

Cadoul ideal, indiferent de ocazie

Surprinde-i pe cei dragi cu un voucher-cadou pentru achizitionarea biletelor la orice eveniment de pe mySTAGE!

140 lei

Adauga in cos

myStage Silver

Cadoul perfect pentru cei dragi

Surprinde-i pe cei dragi cu un voucher-cadou pentru achizitionarea biletelor la orice eveniment de pe mySTAGE!

80 lei

Adauga in cos

Pretul afisat este compus din valoarea fiscala a biletului, comisionul aplicat acestuia si valoarea TVA. Puteti vedea toate detaliile in pagina 'checkout', 'termenii si conditiile' site-ului sau in cosul dumneavoastra, dupa adaugarea biletelor.

Date disponibile

Urmaresti Urmareste

si te vom anunta cand vor fi spectacole noi

Urmatoarea data

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

{{rep.locuriRamase}} bilete ramase

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

Bilete de la {{rep.pret.min}} lei Cumpara ultimele bilete

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, Sala {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

Sectoare

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

{{sect.pret | currency:"":2}} lei Bilete epuizate

{{sect.desc}}
Selecteaza numarul de bilete dorite Total {{sect.pret*sect.selected | currency:"":2}} lei {{sect.locuri}} bilete ramase
-
+
Adauga in cos
Puteti adauga un numar maxim de bilete

Se cauta date disponibile...

{{ratings.average | number:1}}

Nota ta {{dv.myRating()}}/5

Evalueaza spectacolul

Nota: {{ratings.average}}/5  De la {{ratings.count}} utilizatori
Fii primul care acorda o nota
Scrie un review

{{ratings.mine.text}}

{{ratings.mine.data}} Editeaza

Review-uri

Inchide

Review-uri

Inchide

Detalii

Spectacol independent găzduit de Teatrul Național din București. Răspunderea pentru calitatea și conținutul acestui eveniment aparține exclusiv organizatorului!


JUBILEUL UNEI BĂNCI PRIVATE după "Jubileul" de Anton Pavlovici Cehov


Un spectacol de    Alexandru P. Rusu 


„Jubileul" se înscrie prin natura comicului specific în vasta creație dramaturgică a lui A. P. Cehov. Andrei Andreevici, președintele băncii, se pregatește pentru aniversarea a 15 ani de când a preluat conducerea instituției, numai ca Raportul Anual nu este încă finalizat, Kuzma Nicolaevici, contabilul bancii, încercând să-i dea ultimele retușuri înainte de sosirea Delegației Membrilor Consiliului Director. Însă, deși simple, lucrurile, sunt pe cale de a se complica... toate acestea având o singură cauză...banii.


Șipucin - un om modern al zilelor noastre, care are nenumărate scopuri nobile în viață: să facă cât mai mulți bani, să iubească și să fie iubit de cât mai multe femei, să facă carieră și să fie apreciat indiferent de meritele avute. Între iubirea Tatianei și a secretarei, între munca de director de bancă și nevoia de a da la rândul său socoteală mai sus, între visul ce stă să devină realitate sau dezastrul ce se ițește la orizont, Șipucin este tras în toate direcțiile, asemeni unui acordeon, al cărui ambitus devine fără voia lui din ce în ce mai mare. Șipucin suntem noi, cu pornirile noastre mai mult sau puțin mercantile.  (Axel Moustache)Vitalitatea și verdețea Tatianei ocupă prea mult din ființa ei pentru a mai rămâne loc de alte profunzimi ale sufletului. Bucuriile ei sunt simple, la fel și tristețile, trăite puternic. Pentru mine, ea vine cu lecția vieții trăite ușor, deasupra problemelor prea detaliate, care pur și simplu o plictisesc. Ea colorează un spațiu cu cifre, rapoarte și hârtii, un spațiu care are atâta nevoie de ea! 

În ciuda frivolității ei aparente, Cehov îi conferă Tatianei emanciparea și puterea femeii contemporane. Statutul ei deja înalt de soție a directorului este subliniat încă o dată de relațiile care se conturează scenic. Este o femeie a simțurilor și a inteligenței naturale fără efort; este întruparea feminității absolute, fragilă și fermă, iubitoare și iubită (Maria Teișanu)Cehov ni-l înfățișează pe Hirin ca fiind plăsmuit dintr-un aluat al deadline-urilor stresante și al nevrozelor, al ipohondriei, al isteriei și al războaielor familiale. Nici nu ar putea fi altfel în lumea șefilor lipsiți de empatie, ba chiar sadici pe alocuri, a intrușilor care parcă vorbesc altă limbă sau a muierilor care-l cicălesc și îl agasează și care - nu-i așa? - sunt originea tuturor relelor. Deh, încă nu se născuse conceptul de Corectitudine Politică...

Ne permitem să vă invităm, împreună cu marele dramaturg rus, să râdeți de ipochimenii care formează colorata lume cehoviană - unică și genială. Această imensă Comedie Umană a tarelor, a slăbiciunilor, a stricăciunilor merită taxată prin râsul dumneavoastră punitiv. Este, probabil, ceea ce însuși Cehov și-ar dori - anume ca funcția purificatoare a comediei să fie îndeplinită. (Pavel Bârsan)Nastasia Feodorovna Mertciutkina este tipologia soției principiale ce-și revendică drepturile unui statut social atemporal și mereu retoric, "Dar cu banii cum ramane?"

Mereu în acțiune  luând decizii sub impuls, reușește să răstoarne situațiile în favoarea ei! Comicul de situație și de limbaj o asează pe axa timpului   într-un tipar de gândire învechit, oportunist  și abuziv!

Pentru mine Merciutkina este femeia ce-și poartă cu demnitate singuratatea și înstrăinarea Sinelui autentic într-o lume a bărbaților așezați confortabil politic pe scara  puterii efemere!

Fiecare replică aduce înțelesuri de tip  ștampilă pe dosare prăfuite de timp și orgoliu! (Magda Condurache / Ana Maria Bercu)O tipologie stereotipică, dar unică în maniera ei... reușește să capteze atenția directorului bancii, încercând totodată să păstreze discreția vis a vis de relația lor. Cu scopul de a se împlini pe plan financiar pentru a nu duce lipsurile copilăriei sale , tânăra secretară acționează în consecință și își asigură firea submisivă. (Ioana Bălan)


Un spectacol organizat de Syarela Arts in parteneriat cu Fundatia Ileana Mustata.


Scenografie: Kimberly Ligia Vintilă

Asistent scenografie: Gabriela Vlădușel 

Coregrafie: Anca Stoica

Light Design: Alexandru Macrinici

Atentie

Accesul in sala de spectacol se va face in ordinea achizitiei biletelor online, cu maxim 15 minute inainte de inceperea spectacolului.

{{usrt.type}}

Alte spectacole recomandate Vezi toate

{{sugg[0].name}}