Bilete la La țigănci
mySTAGE Logo mySTAGE Logo

La țigănci

De la: Teatrul UNTEATRU

Regia: Andrei și Andreea Grosu Cu: Richard Bovnoczki Liviu Pintileasa si altii

Un spectacol-visare. Dramatizarea celebrei nuvele a lui Mircea Eliade. Un spectacol despre vis, despre iubire si misterele acestora.

Inca 1 persoane se uita acum

Vouchere disponibile

myStage Gold

Cadoul ideal, indiferent de ocazie

Surprinde-i pe cei dragi cu un voucher-cadou pentru achizitionarea biletelor la orice eveniment de pe mySTAGE!

140 lei

Adauga in cos

myStage Silver

Cadoul perfect pentru cei dragi

Surprinde-i pe cei dragi cu un voucher-cadou pentru achizitionarea biletelor la orice eveniment de pe mySTAGE!

80 lei

Adauga in cos

Pretul afisat este compus din valoarea fiscala a biletului, comisionul aplicat acestuia si valoarea TVA. Puteti vedea toate detaliile in pagina 'checkout', 'termenii si conditiile' site-ului sau in cosul dumneavoastra, dupa adaugarea biletelor.

Date disponibile

Urmaresti Urmareste

si te vom anunta cand vor fi spectacole noi

Urmatoarea data

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

{{rep.locuriRamase}} bilete ramase

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

Bilete de la {{rep.pret.min}} lei Cumpara ultimele bilete

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, Sala {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

Sectoare

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

{{sect.pret | currency:"":2}} lei Bilete epuizate

{{sect.desc}}
Selecteaza numarul de bilete dorite Total {{sect.pret*sect.selected | currency:"":2}} lei {{sect.locuri}} bilete ramase
-
+
Adauga in cos
Puteti adauga un numar maxim de bilete

Se cauta date disponibile...

{{ratings.average | number:1}}

Nota ta {{dv.myRating()}}/5

Evalueaza spectacolul

Nota: {{ratings.average}}/5  De la {{ratings.count}} utilizatori
Fii primul care acorda o nota
Scrie un review

{{ratings.mine.text}}

{{ratings.mine.data}} Editeaza

Review-uri

Inchide

Review-uri

Inchide

Detalii

Spectacolele unteatru sunt găzduite de Teatrul de Animație Țăndărică. Adresa este: Strada General Eremia Grigorescu 24
DE CE SĂ VĂD ACEST SPECTACOL?

Am crescut si cu proza fantastica a lui Mircea Eliade. 

Am visat inspirati de proza fantastica a lui Mircea Eliade.

Am descoperit si invatat prin povestile si povestirile acelor vremuri, acelui cerc de intelectuali (Eliade, Noica, Cioran, Ionesco si altii) si cu admiratia pentru acei mari oameni de cultura.

Fantasticul si aerul boem al acelor timpuri sunt surprinse in celebra nuvela "La țigănci" de Mircea Eliade. Visarea si misterul acestei nuvele sunt dramatizate si surprinse de catre spectacolul de la Unteatru.

O lume neinteleasa ascunsa sub voalul cotidianului si al banalului zilnic, o lume pe care acest spectacol incearca sa o decodifice, sa o expuna in frumusetea ei, sa ii dezvaluie misterul. 


CARE E POVESTEA? 

Gavrilescu (interpretat de Richard Bovnoczki) - profesor de pian in Bucuresti, fire de artist cu framantari continue, zapacit – se opreste intr-o zi torida de vara din drumul sau, intre doua lectii particulare de pian, la umbra nucilor din gradina ascunsa, despre care lumea vorbea in soapta, intrand "la tiganci".


La tiganci intalneste trei femei finere – o grecoaica, o evreica si o tiganca – care il atrag intr-un joc: trebuie sa ghiceasca cine este tiganca dintre ele. In acest joc de neinteles, timpul se distorsioneaza, Gavrilescu ratacind prin propriul trecut, prin fosta iubire neterminata, ca intr-un labirint al propriilor ganduri si sentimente.


In cele din urma, Gavrilescu reuseste sa iasa de "la tiganci" si din labirintul acestora.  Printr-o serie de evenimente bizare, afla ca a fost prin in curtea tigancilor timp de 12 ani. Nimic din realitatea lui nu mai exista: casa lui, sotia, cunoscutii – el a fost dat disparut cu multi ani in urma.


Intorcandu-se "la tiganci" pentru a deslusi misterul si incurcaturile inexplicabile, Gavrilescu intra din nou in labirintul fantastic al trecutului sau, al viselor – acolo isi reintalneste marea iubire, pe Hildegard (interpretata de Mihaela Trofimov) si continua sa traiasca in acea lume onirica, a viselor abandonate, a destinelor netraite.


REGIZORUL, ACTORII, PIESA

Dramatizarea si regia spectacolului ce are la baza nuvela lui Mircea Eliade, semnate de Andrei si Andreea Grosu, aduc o noua lumina asupra fantasticului si visului istoriei ce il are ca protagonist pe profesorul Gavrilescu. Nu numai ca spectacolul de la Unteatru surprinde atmosfera lui Eliade, dar reuseste ingenios si elegant sa ne descifreze acest text si subtilitatile lui, intr-o abordare intima si curata.


Profesorul Gavrilescu se regaseste in cele mai mici detalii, gesturi sau priviri ale interpretarii lui Richard Bovnoczki. O interpretare ce adauga un nou strat de mister si fantastic spectacolului. In uimirea, stupefactia si buimacia lui Gavrilescu ne regasim fiecare dintre noi atunci cand ne confruntam cu propriul destin si mai ales cu mrejele intortocheate le iubirii.


Personajele care populeaza acest spectacol-visare sunt insufletite de actori in roluri multiple:

• Mihaela Trofimov da viata babei de la tiganci si deopotriva naivei, neuitatei Hildegard

• Liviu Pintileasa este controlorul din tramvai – un Caron ascuns in piele de om, dar si unul din vecinii familiei profesorului

• Corina Moise, Florina Gleznea, Cristina Casian si Florentina Tilea sunt, pe rand, femeile de la tiganci – grecoaica, evreica si tiganca si alte personaje din lumea labirintica a spectacolului

• Bogdan Cotlet intruchipeaza doua personaje ce aduc o pata de culoare si normalitate lumii eliadeane


Un spectacol viu, intim, emotionant si fantastic – la propriu si la figurat. O lume ce graviteaza in jurul profesorului de pian, o lume ce ramane gravitand in gandurile si emotiile pe care le trezeste in spectatori. 


Reguli acces spectacole Grădina Casei Universitarilor, Sector 2, București


***Sănătatea și siguranța spectatorilor și colaboratorilor noștri sunt extrem de importante pentru noi, de aceea am implementat o serie de măsuri de prevenire, în linie cu recomandările autorităților, astfel încât să vă simțiți permanent în siguranță cand veți participa la evenimentele unteatru.


Participarea la evenimentele incluse în programul festivalului Zilele unteatru 11 este permisă doar în următoarele condiții:

- Prezentarea dovezii de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2,  și numai dacă au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. 

- Prezentarea unui rezultat negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore.

- Prezentarea unui rezultat negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore.

- Prezentarea unor documente medicale care să ateste faptul că posesorul documentelor se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG, efectuat cu cel mult 14 zile anterior desfășurării evenimentului).


Documentele vor fi verificate de staff-ul organizatorilor și de personalul care va asigura paza și protecția evenimentului. Unicul scop al procedurii de verificare este acela de a permite sau de a refuza, după caz, acceptul spectatorilor în spațiul dedicat evenimentului. 

Pentru  a diminua riscul de aglomerare accesul spectatorilor va începe cu 30 de minute înainte de ora anunțată pentru începerea evenimentelor.

În zona de acces se va efectua un triaj observațional precum și măsurarea temperaturii participanților. Nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree), a celor a căror temperatura este mai mare de 37.3 grade Celsius sau a celor care refuză verificarea temperaturii.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie pe toată durata participării la eveniment. Pentru o protecție sporită, este obligatoriu ca masca să acopere nasul și gura.

Este obligatorie respectarea distribuirii locurilor în spațiul de eveniment. Organizarea spațiului a fost realizată în conformitate cu normele de distanțare impuse de contextul actual.

Atentie

Accesul in sala de spectacol se va face in ordinea achizitiei biletelor online, cu maxim 15 minute inainte de inceperea spectacolului.

{{usrt.type}}

Alte spectacole recomandate Vezi toate

{{sugg[0].name}}