Bilete la NO CHANGE, OR `FREEDOM IS A PSYCHO-KINETIC SKILL` (2005)
mySTAGE Logo mySTAGE Logo

NO CHANGE, OR `FREEDOM IS A PSYCHO-KINETIC SKILL` (2005)

De la: Asociatia 4Culture

No Change, or “freedom is a psycho-kinetic skill” presupune o orizontalitate în relațiile dintre obiect, corp, mișcare, sunet, performer și spectator.

Inca 1 persoane se uita acum

Vouchere disponibile

myStage Gold

Cadoul ideal, indiferent de ocazie

Surprinde-i pe cei dragi cu un voucher-cadou pentru achizitionarea biletelor la orice eveniment de pe mySTAGE!

140 lei

Adauga in cos

myStage Silver

Cadoul perfect pentru cei dragi

Surprinde-i pe cei dragi cu un voucher-cadou pentru achizitionarea biletelor la orice eveniment de pe mySTAGE!

80 lei

Adauga in cos

Pretul afisat este compus din valoarea fiscala a biletului si comisionul aplicat acestuia. Puteti vedea toate detaliile in pagina 'checkout', 'termenii si conditiile' site-ului sau in cosul dumneavoastra, dupa adaugarea biletelor.

Date disponibile

Urmaresti Urmareste

si te vom anunta cand vor fi spectacole noi

Urmatoarea data

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

{{rep.locuriRamase}} bilete ramase

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

Bilete de la {{rep.pret.min}} lei Cumpara ultimele bilete

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, Sala {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

Sectoare

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

{{sect.pret | currency:"":2}} lei Bilete epuizate

{{sect.desc}}
Selecteaza numarul de bilete dorite Total {{sect.pret*sect.selected | currency:"":2}} lei {{sect.locuri}} bilete ramase
-
+
Adauga in cos
Puteti adauga un numar maxim de bilete

Se cauta date disponibile...

{{ratings.average | number:1}}

Nota ta {{dv.myRating()}}/5

Evalueaza acest eveniment

Nota: {{ratings.average}}/5  De la {{ratings.count}} utilizatori
Fii primul care acorda o nota
Scrie un review

{{ratings.mine.text}}

{{ratings.mine.data}} Editeaza

Review-uri

Inchide

Review-uri

Inchide

Detalii

Coregrafa de origine americană DD Dorvillier participă la eXplore festival #14 cu spectacolul No Change, or “freedom is a psycho-kinetic skill” (2005)*.


Concept: DD Dorvillier

Performeri: DD Dorvillier, Elizabeth Ward, Nicolas Barrot

Design lumini: Thomas Dunn

Design sunet: Seth Cluett

Costume: Kelly Horrigan, Jessica Beebe, DD Dorvillier

Director tehnic: Nicolas Barrot

Producție: Laura Aknin – human future dance corps

Fragmente din No Change or ”freedom is a psycho-kinetic skill” au fost dezvoltate inițial cu ajutorul compozitorului David Kean. Mulțumiri speciale Dariei Fain, pentru feedback-ul precis și numeroasele vizite la repetiții.


Comisionat de Danspace Project în 2005, ca parte a seriei Out-of-Space, performance-ul No Change, or "freedom is a psycho-kinetic skill" (2005) reprezintă un moment crucial în traiectoria artistică a lui Dorvillier și marchează o schimbare estetică și conceptuală importantă în abordarea sa creativă. O referință pentru lucrările ulterioare, piesa a fost re-comisionată în 2010 de Danspace Project, ca parte a platformei "certain difficulties, certain joy", curatoriată de Trajal Harrel.


No Change, or "freedom is a psycho-kinetic skill" presupune o orizontalitate în relațiile dintre obiect, corp și sunet, dar și în percepțiile legate de ele, iar această premisă evidențiază toate acțiunile sale.


DD Dorvillier își folosește corpul ca pe un obiect, o imagine sau portret al autorității. Folosește sunetul ca protagonist, un obiect în sine, ori pentru a capta mișcarea lucrurilor, a posturilor și gesturilor. Experimentăm noțiunea de inconsistență într-un teren haotic de spații interioare, acțiuni nemediate și gândire ascuțită. Promisiunea către sine? „Nu există greșeli.”


Prin practica sa artistică, DD Dorvillier a pus întotdeauna la încercare definițiile prestabilite, inclusiv pe cele personale, cu privire la dans și coregrafie. Prin dezvoltarea unor lucrări prin intermediul abordărilor filozofice, conceptuale și fizice, ea cercetează relațiile complexe dintre gest, statutul de spectator, întrupare, limbaj și percepție, într-o manieră ludică, dar și de natură imediată. Abordarea sunetului, luminii și obiectelor ca materiale cvasi-lingvistice reprezintă baza procesului ei. În ultimii ani, a acordat o atenție specială modului în care spațiul influențează lucrările sale artistice.


Înainte de a se muta în Franța, în 2010, a locuit și lucrat în New York timp de 20 de ani. În 1991, ea și coregrafa Jennifer Monson au creat Matzoh Factory în Williamsburg, Brooklyn. Pentru mai mult de un deceniu, studioul a reprezentat un refugiu de bază pentru experimentare, unde artiștii se adunau pentru spectacole, repetiții și lecturi. 


Lucrările sale au fost prezentate și produse în New York și Europa, la scară largă. A primit numeroase premii, iar în 2008 a fost mentor artistic (alături de Trajal Harrell) în cadrul programului DanceWeb, la ImPulsTanz. A lucrat ca artist-cercetător asociat în cadrul programului exerce la ICI – CCN în Montpellier, în perioada 2017 - 2019, fiind în prezent artist asociat la Centre de développement chorégraphique national (CDCN) - “Le Dancing”, în Dijon, Franța.


* Recomandat 18+


Credit foto: DD Dorvillier


eXplore festival #14


Producători: Asociația 4Culture și WASP Studios


Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.


Parteneri: Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Institutul Geologic al României – Muzeul Național de Geologie, Muzeul de Artă Craiova


Parteneri media: Radio România Cultural, Modernism, Zeppelin, Revista ARTA, Designist, Feeder, IQads, România Pozitivă

Atentie

Accesul in sala de spectacol se va face in ordinea achizitiei biletelor online, cu maxim 15 minute inainte de inceperea spectacolului.

{{usrt.type}}

Alte spectacole recomandate Vezi toate

{{sugg[0].name}}