Bilete la O spovedanie
mySTAGE Logo mySTAGE Logo

O spovedanie

4.5
Spectacol de teatru Durata: 1 h 20 m, fara pauza

De la: Godot Cafe Teatru

Regia: Emanuel Pârvu Cu: Adrian Titieni George Ivașcu si altii

Spectacolul îmbină în mod inovator elemente de teatru și film, oferind o experiență inedită. Veșnica dezbatere dintre religie și ateism are un final neașteptat.

Inca 1 persoane se uita acum

Date disponibile

Urmaresti Urmareste

si te vom anunta cand vor fi spectacole noi

Urmatoarea data

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

{{rep.locuriRamase}} bilete ramase

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

Bilete de la {{rep.pret.min}} lei Cumpara ultimele bilete

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

Sectoare

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

{{sect.pret | currency:"":2}} lei Bilete epuizate

{{sect.desc}}
Selecteaza numarul de bilete dorite Total {{sect.pret*sect.selected | currency:"":2}} lei {{sect.locuri}} bilete ramase
-
+
Adauga in cos
Puteti adauga un numar maxim de bilete

Se cauta date disponibile...

{{ratings.average | number:1}}

Nota ta {{dv.myRating()}}/5

Evalueaza spectacolul

Nota: {{ratings.average}}/5  De la {{ratings.count}} utilizatori
Fii primul care acorda o nota
Scrie un review

{{ratings.mine.text}}

{{ratings.mine.data}} Editeaza

Review-uri

Inchide

Review-uri

Inchide

Detalii

Vă rugăm să tineti cont de faptul că accesul in sala de spectacol se va face in ordinea achizitiei biletelor online.Scenariu: adaptare de Emanuel Pârvu după ,,Aniversarea’’, un film de Dan Chișu (în cinematografe din 2017)

Regie: Emanuel Pârvu

Cu: Adrian Titieni, George Ivașcu, Alexandru Papadopol, Emanuel Pârvu și Constantin Cojocaru (voce)


De ce sa vad acest spectacol?

Mai mult decât un spectacol de teatru, O spovedanie reprezintă o experiență inedită. Convenția scenei ca delimitare a spațiului de joc dispare. Este înlocuită de proiecția live, pe toată durata reprezentației, a expresiilor și reacțiilor fiecăruia dintre cele patru personaje. 

Deși urmărește îndeaproape conflictul dintre religie și ateism, nu există nicio intenție de manipulare în spatele textului. Argumentele pro și contra inițierii unei slujbe religioase pentru eliberarea sufletului unui fost torționar, aflat pe patul de moarte, sunt livrate într-un ritm alert și sunt presărate, pe alocuri, cu umor negru și afirmații ironice. Existența unui adevăr absolut se relativizează. În teatru, ca și în viață.  


Care e povestea?

Doi frați se întâlnesc întâmplător într-un bar din centrul capitalei. Fiecare dintre cei doi se află acolo pentru a rezolva aceeași problemă – moștenirea tatălui (aflat încă în viață). Cel mic își dă întâlnire cu directorul spitalului unde este internat tatăl său. Cel mare, vădit preocupat de starea critică a bătrânului, vine să discute cu un preot. În același timp și în același loc. 

Un spectacol în care dezbaterea dintre religie și ateism are un final neașteptat. 


Regizorul, actorii, piesa

Adrian Titieni, George Ivașcu, Alexandru Papadopol și Emanuel Pârvu se întâlnesc pentru prima dată în această formulă pe scena unui teatru independent. Ideea depsctacolului a apărut în mintea regizorului în timp ce lucra la rolul său din filmul ,,Aniversarea’’. 

,,Povestea am aflat-o de la Dan Chișu. El a scris un scenariu și face un film - ultimul film în care a jucat Mircea Albulescu și în care joc și eu. La un moment dat, mi-a venit ideea unei adaptări scenice în 4 personaje, în film sunt 16-17 personaje. Tipul de întrebări, după ce vezi filmul, mi-ar plăcea să ajungă și într-o formă teatrală, la public.’’ - Emanuel Pârvu 

Pentru Adrian Titieni, spectacolul marchează reîntoarcerea la teatru după lungă perioadă în care îndrăgitul actor a reușit performanțe notabile în zona cinematografică (cel mai recent exemplu este Chicago Film Festival, care l-a desemnat în 2016 cel mai bun actor pentru rolul din Bacalaureat). 

Directorul și fondatorul Teatrului Metropolis, actorul George Ivașcu intră în acest spectacol în pielea unui personaj foarte pragmatic. Cu un discurs pe alocuri sarcastic, pune sub semnul întrebării problematica spirituală a spovedaniei, chestionând calitățile vindecătoare ale tainelor religioase. În ,,tabăra adversă’’, Alexandru Papadopol înfățișează religia, jucând rolul preotului care se confuntă permanent cu prejudecățile oamenilor despre  insituția Bisericii.

O spovedanie este o adaptare liberă de Emanuel Pârvu după ,,Aniversarea’’, un film de Dan Chișu (în cinematografe din 2017). Este pentru prima dată în România când adaptarea scenică a unei povești apare înaintea filmului. 

Atentie

Accesul in sala de spectacol se va face in ordinea achizitiei biletelor online, cu maxim 15 minute inainte de inceperea spectacolului.

{{usrt.type}}

Alte spectacole recomandate Vezi toate

{{sugg[0].name}}