Bilete la Vivien Leigh: Ultima conferință de presă
mySTAGE Logo mySTAGE Logo

Vivien Leigh: Ultima conferință de presă

De la: TNB Teatrul Naţional Bucureşti „I.L.Caragiale”

Regia: Liana Ceterchi Cu: Lamia Beligan si altii

Din 17 octombrie 2017, publicul Naționalului bucureștean o va putea întâlni pe Vivien Leigh, întruchipată de Lamia Beligan.

Inca 1 persoane se uita acum

Date disponibile

Urmaresti Urmareste

si te vom anunta cand vor fi spectacole noi

Urmatoarea data

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

{{rep.locuriRamase}} bilete ramase

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

Bilete de la {{rep.pret.min}} lei Cumpara ultimele bilete

{{rep.nicewd}}, {{rep.nicedate}} Bilete epuizate

{{rep.locatie.name}}, {{rep.sala.name}}, {{rep.oras}}

Sectoare

{{rep.bileteCumparate}} bilete rezervate recent

{{rep.bileteCumparate}} bilet rezervat recent

{{sect.pret | currency:"":2}} lei Bilete epuizate

{{sect.desc}}
Selecteaza numarul de bilete dorite Total {{sect.pret*sect.selected | currency:"":2}} lei {{sect.locuri}} bilete ramase
-
+
Adauga in cos
Puteti adauga un numar maxim de bilete

Se cauta date disponibile...

{{ratings.average | number:1}}

Nota ta {{dv.myRating()}}/5

Evalueaza spectacolul

Nota: {{ratings.average}}/5  De la {{ratings.count}} utilizatori
Fii primul care acorda o nota
Scrie un review

{{ratings.mine.text}}

{{ratings.mine.data}} Editeaza

Review-uri

Inchide

Review-uri

Inchide

Detalii

Din 17 octombrie 2017, publicul Naționalului bucureștean o va putea întâlni pe Vivien Leigh, celebra Scarlet O’Hara din „Pe aripile vântului”, întruchipată de Lamia Beligan într-un recital excepțional care va avea loc pe scena Sălii Atelier. Anul acesta se împlinesc 50 de ani de la moartea lui Vivien Leigh, cea mai mare actriță britanică din toate timpurile. ,,Eu nu sunt o stea de cinema – sunt o actriţă. Să fii un star de cinema reprezintă o viaţă atât de falsă, trăită doar pentru valori false şi pentru publicitate”, declara Vivien Leigh, cea care a marcat scena şi ecranul secolului XX şi care continuă să fascineze şi azi.

Intitulat Vivien Leigh: Ultima conferință de presă, al autoarei americane Marcy Lafferty și în regia Lianei Ceterchi, spectacolul reprezintă o reconstituire emoționantă a ultimelor zilei de viață ale lui Vivien Leigh, devenită acum o umbră a starului adulat de altădată. 

Spectacolul este o producție a Teatrului Excelsior și a fost preluat de Teatrul Național București în cadrul programului „Uși deschise pentru toți”. Cu mare succes la publicul românesc, acest one-woman show a fost elogiat și pe scene importante din Paris și Londra. 


Reacții ale publicului român:

„Am fost zilele trecute la o piesă care pune în scenă viața dramatică a minunatei actrițe Vivien Leigh, protagonista din celebrul film Pe aripile vântului, cea care a fost considerată cea mai frumoasă femeie a timpului său și care a murit în plină glorie la 53 de ani. Spectacolul este de fapt un recital, un one-woman show susținut cu o sensibilitate și o intensitate artistică ieșite din comun de Lamia Beligan care realizează - singură în scenă timp de o oră și jumătate - un adevărat tur de forță. Grațioasă și inteligentă, dramatică și fermecătoare, intuitivă, sugestivă și profundă, Lamia Beligan reușește să devină un adevărat alter ego al eroinei, căreia îi seamănă și fizic de-a dreptul tulburător.

Nu sunt critic de teatru și nu obișnuiesc să scriu despre spectacole ,dar am simțit nevoia să-mi împărtășesc impresiile de spectator fericit.” (Ana BLANDIANA)

„Acceptând provocarea de a se ridica la înălţimea legendei, Lamia îşi etalează sublim complexitatea actoricească. Între tandreţea inimii şi rafinamentul minţii, Lamia se identifică milimetric cu feminitatea capricioasă şi încrâncenarea feroce, cu pasiunea pentru viaţă şi căderile psihice ale celebrei protagoniste, stârnind admiraţie şi compasiune. Această  strategie ,,magică” este, în mod cert, proba unei maturităţi artistice şi a unei versatilităţi care reafirmă talentul imens al inegalabilei Lamiei Beligan." (Edith NEGULICI – Revista Teatrală Radio)


Spectatorii despre reprezentația de la Ambasada României în Franța:

„Lamia Beligan conferă întreaga dimensiune tragică a vieții fabuloase și  zbuciumate a marii actrițe britanice. Mulțumesc pentru aceste momente plăcute!”  (Andrea Allebe)

„Nu pot decât să salut performanța Lamiei Beligan, care prezintă cu emoție momentele marcante din viața lui Vivien Leigh. Lamia vibrează la unison cu Vivien și trăiește un dublu catharsis, cel al unei actrițe care interpretează o actriță.” (Marius Cocs)


Publicul despre reprezentația de la ICR Londra:

Lamia Beligan o interpretează fabulos pe Vivien Leigh. Un rol de compoziție rar, jucat la perfecție. Felicitări, dragă Lamia!”  (Ildiko Spelt –Branescu)

„O interpretare uimitoare a Lamiei Beligan.”  (Josie Jenkins)

„O montare foarte inspirată și o Vivien răvășitoare! Felicitări!”  (Cecilia Stroe)

Atentie

Accesul in sala de spectacol se va face in ordinea achizitiei biletelor online, cu maxim 15 minute inainte de inceperea spectacolului.

{{usrt.type}}

Alte spectacole recomandate Vezi toate

{{sugg[0].name}}